Laatste nieuws:
Kneuterlaan wordt derde fietsstraat in Kalmthout

Kneuterlaan wordt derde fietsstraat in Kalmthout

Vele fietsers gebruiken de Kneuterlaan als deel van hun traject naar het werk of naar school. Om die route veiliger te maken, richtte de gemeente Kalmthout die straat in als fietsstraat. Een eerdere proefopstelling om de fietsveiligheid te verhogen, werd niet gunstig geëvalueerd. De Kneuterlaan wordt zo de derde fietsstraat in Kalmthout.

Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute, maar waar ook auto’s zijn toegestaan. Dat autogebruik is echter beperkt door het karakter en de inrichting van de fietsstraat. In een fietsstraat mogen fietsers de helft van de rijbaan langs de rechterzijde. Gemotoriseerde voertuigen – dus ook moto’s – mogen fietsers niet inhalen en mogen maximaal 30 kilometer per uur rijden.

De fietsstraat is aangeduid worden met de wettelijke verkeersborden, maar ook op de rijbaan met blauwe tekstbalk en fietssymbolen die de rijrichting aanduiden. In het midden van de straat is er een grijze loper. Die heeft verkeerskundig geen betekenis en mag overschreden worden. Die strook duidt vooral de rijstrook aan waar een fietser en andere weggebruikers zich mogen begeven.

Net als in de andere fietsstraten (Leopoldstraat en Frans Raatsstraat), zal de verkeerspolitie tijdens de beginperiode regelmatig extra controleren in de fietsstraat. Die controles focussen zowel op de regels rond gemotoriseerd verkeer dat ‘te gast’ is als op snelheid.

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: © Google Street View

Facebook60
Facebook
Twitter

Eén reactie

  1. FIETSSTRATEN
    de fietsers rijden nu sneller dan de auto.s
    Doe iets aan de voorrangswegen
    of wel iedere straat voorrang van rechts
    of anders niet