Laatste nieuws:
Kleine amfibieën met grote trek

Kleine amfibieën met grote trek

Jaarlijks worden de amfibieën in de Kalmthoutse heide gewekt door hun biologische klok. Bij de eerste nachtelijke temperaturen boven 5°C en wat regen, ontwaken de kikkers, padden en salamanders uit een diepe winterslaap. Dan hebben die amfibieën één doel: eitjes leggen in een zuiver ven, gracht of vijver. Intussen is het zover. En dat brengt gevaren mee voor die diertjes.

Op hun tocht moeten de dieren vaak het verkeer op de verharde wegen trotseren, wat voor velen onder hen de dood betekent. De Verbindingsstraat is één van de knelpunten. Die weg loopt dwars door het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide, maar is enkel toegankelijk voor vergunninghouders.

Om het aantal amfibieënslachtoffers te beperken, vragen we aan de vergunninghouders om tijdens deze gevoelige periode de Verbindingsstraat zoveel mogelijk te mijden. Er zijn ook waarschuwingsborden geplaatst. Maak de komende periode dus liefst even een omweg. Die paar minuten extra van jouw tijd redden heel wat dierenlevens. Rij je toch door de Verbindingsstraat, rij dan niet sneller dan 30 km/u.

Merk je als fietser of wandelaar een overstekend diertje? Help het dan naar de overkant. De dieren zijn niet gevaarlijk of giftig. En je bewijst hen er een grote dienst mee.

INFO: duurzaamheid@kalmthout.be, 03 620 22 64

Bron: gemeente Kalmthout

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us