Laatste nieuws:
Kippenactie 2021

Kippenactie 2021

De gemeente Kapellen verkoopt ook dit jaar weer kippen.

Kippen lusten bijzonder graag etensresten en ander groente- en fruitafval en houden dus je afvalberg binnen de perken. Een gemiddelde kip verwerkt zo’n 150 gram etensresten op één dag, ofwel 55 kg per jaar. Die hoef je dus al niet in je groene container of zak te proppen. En je krijg er nog eitjes voor in de plaats.

Je kan kiezen uit bruine of witte kippen. Beide soorten zijn uitgekozen vanwege hun sterk immuunsysteem en de grote hoeveelheid etensresten die ze kunnen verwerken. De kippen zijn stuk voor stuk legklaar, ingeënt én geleewiekt (wat wil zeggen dat ze niet kunnen wegvliegen).

Alleen Kapellenaren kunnen kippen bestellen. Per gezin kan je maximaal zes kippen bestellen en je betaalt € 8 per kip. Bestellen kan tot en met zondag 2 mei via de webwinkel. Zodra je bestelt, krijg je een bevestigingsmail. Druk die af, want met dat document kan je je kip(pen) op zaterdag 8 mei van 9.00 tot 12.00 uur afhalen op de parking aan sporthal ’t Kooike (Ertbrandstraat 64). Je zal voor de afhaling van de kippen op de hoogte gebracht worden om hoe laat je je moet aanbieden. Als er beperkende maatregelen worden afgekondigd in het kader van de vogelgriep, wordt de bedeling afgelast of uitgesteld.

Voor meer info over de kippenactie kan je contact opnemen met de balie Ruimte & Wonen via 03 660 66 03 of ruimte@kapellen.be.

Twijfel je nog of kippen houden iets voor jou is? Op de website van Vlaco vind je tips and tricks over hoe je van jouw tuin een waar kippenparadijs kunt maken.

Download hier de brochure: ‘Wat pikt de kip’.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook64
Twitter
Follow Me
Tweet