Laatste nieuws:
Kindje naar de opvang

Kindje naar de opvang?

Check kinderopvangessen.be of contacteer het Lokaal Loket Kinderopvang!

Heel wat Essense kinderen gaan van jongs af aan naar de kinderopvang. Baby’s en peuters kunnen terecht in een gezinsopvang of groepsopvang. De eerste levensjaren zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Schepen voor kinderopvang Arno Aerden en het ‘Huis van het Kind Essen’ lanceren daarom de website kinderopvangessen.be en het ‘lokaal loket kinderopvang’.

Op de website worden alle opvanginitiatieven in de regio voorgesteld en wordt het (toekomstige) ouders makkelijker gemaakt om opvang voor hun kindje vast te leggen. Zo kunnen ouders kinderopvanginitiatieven in hun buurt zoeken maar krijgen ze ook een overzicht van opvanginitiatieven die bijvoorbeeld op de route naar het werk liggen. Ook kan er worden gefilterd op prijs, openingsuren, soort kinderopvang…

“Om ouders wegwijs te maken in de wereld van kinderopvang, wordt er op de website ook uitleg gegeven over de verschillende soorten kinderopvang. Zo wordt het verschil tussen een groepsopvang en een gezinsopvang uitgelegd en het verschil tussen inkomensgerelateerde en niet-inkomensgerelateerde kinderopvang,” verduidelijkt Arno, “Bovendien biedt de website nog veel meer mogelijkheden voor jonge (of toekomstige) ouders!”

Het lokaal loket kinderopvang Essen biedt persoonlijke hulp bij de zoektocht naar kinderopvang via een fysiek antennepunt. Een medewerker van de gemeente beantwoordt met plezier al uw vragen over kinderopvang en begeleidt ouders die zelf niet de weg naar kinderopvang vinden. Voorlopig werkt het loket enkel op afspraak omwille van de coronamaatregelen.

Praktisch:
 Telefoon: 03 670 01 30
 E-mail: kinderopvang@essen.be

Bron en foto: Arno Aerden

Facebook41
Facebook
Twitter