Laatste nieuws:
Kindergemeenteraad strijdt tegen hondenpoep en zwerfvuil

Kindergemeenteraad strijdt tegen hondenpoep en zwerfvuil

Op woensdag 30 mei, tijdens de laatste kindergemeenteraad van het schooljaar, namen kinderen een stukje Essen onder handen. Met grijpertjes, vuilniszakken, vlaggetjes en afficheborden van de zwerfvuilcampagne ‘in de vuilbak’ gingen ze zwerfvuil en hondenpoep te lijf.

De kindergemeenteraad ging aan de slag in de Hondsberg, Kloosterstraat, Kammenstraat, Lazaret en een deel van de Stationsstraat. Straten waar veel meldingen van hondenpoep binnenkomen. Er werden vooral sigarettenpeuken gevonden. In de afvalzakken bevonden zich ook batterijen, kranten, zakjes hondenpoep, blikjes … Nadien werden de kinderen getrakteerd op een ijsje.

De gemeente Essen wil met alle inwoners werken aan een propere gemeente. Een aantal jaren geleden maakte Essen posters om mensen te sensibiliseren over hondenpoep, zwerfvuil en sluikstort. De gemeente biedt ook materiaal aan om zelf een zwerfvuilactie te organiseren. Je kan afvalprikkers, werkhandschoenen, fluovestjes en vuilniszakken ontlenen.

Hondenpoep, trap er niet meer in!
Naast zwerfvuil is hondenpoep voor de kindergemeenteraad een doorn in het oog. De milieudienst ontvangt regelmatig meldingen van hondenpoep in de buurt Hondsberg – Kloosterstraat. Niets zo verschrikkelijk dan met je schoen in een verse hondendrol stappen! De kindergemeenteraad ging op zoek gaan naar de hondendrollen en plaatste er ludieke vlaggetjes in.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook19
Facebook
Twitter
Visit Us