Laatste nieuws:
Kerstkoeionnen in de Bostella

Kerstkoeionnen in de Bostella

Donderdagavond 29 december werd om 20:00 in cafe Bostella in Essen – Hoek, het startschot gegeven van het eerste Kerstkoeiontoernooi. Wat is een Kerstkoeiontoernooi?

Oud, vergeten kaartspelKerstkoeionnen in de Bostella2

Valsspelen uitsluiten

“Ik liep al langer rond met de gedachte om het spel een beetje te veranderen om het valsspelen volledig uit te sluiten, door elk spel met een andere partner te spelen. Zo krijg je ook geen duo dat wint, maar één speler. Natuurlijk is dit veel meer werk qua organisatie, maar daar dank ik Lien en Gitte voor om mee te helpen! En na elke boom (spel) was er een niet geziene stoelendans. Op donderdag 29 december was het zover. De kaarters konden zich van tevoren bij mij aanmelden via e-mail of WhatsApp om mee te spelen. Het waren er 28, wat een groot succes was! Om kwart voor acht werden ze verwacht in het café waar ze zich, gratis, in konden schrijven. Ik had een paar sponsors gevonden die prijzen schonken voor de prijzentafel, zodat iedereen met een prijsje huiswaarts kon keren. Dirk en Ronald, heel erg bedankt hiervoor!”

Kerstkoeionnen in de Bostella3

Perfect verlopen

“Het was een geslaagde avond en we hebben veel plezier gemaakt, met in ons achterhoofd de Olympische gedachte: ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’. Op een klein foutje na, is de avond perfect verlopen. Mede dank zij de warme hapjes van Tania de cafebazin en de koude hapjes van Gitte. Bedankt, we gaan dit volgend jaar zeker herhalen!”

Top 3 winnaars:

1e Frans Michielsen
2e Leo De Koning
3e Jan Veraart

Kerstkoeionnen in de Bostella4

Meedoen? Meld je aan!

“Moesten er nog mensen geïnteresseerd zijn en die graag het spel willen leren of willen meedoen, jullie zijn van harte welkom! In 2023 gaan we maandelijks verder met koeionnen. Op donderdag 26 januari om 20:00 staat onze volgende avond op het programma in cafe Hoek-City. Je kan ook je e-mailadres of gsm-nummer doorgeven aan mij via ludo.somers4@telenet.be, dan ontvang je elke maand een uitnodiging.“

Foto’s: Ludo Somers

LS

Facebook31
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken