Laatste nieuws:
Kermissen in Roosendaal en Wouw gaan door

Kermissen in Roosendaal en Wouw gaan door!

De kermis in Roosendaal en de kermis in Wouw gaan dit jaar door. Na de persconferentie over de actuele coronamaatregelen van afgelopen vrijdag werd duidelijk dat kermissen-onder voorwaarden-door kunnen gaan. Het worden doorstroom evenementen, zodat er geen mensenmassa’s op een plek blijven hangen.

Doorstroom evenement

Een kermis mag doorgaan als een doorstroom evenement, zodat er geen blijvende mensenmassa’s op een plek blijven hangen. Op die manier zijn toegangsbewijzen en eventuele testen niet nodig zijn. Dit jaar telt de Roosendaalse kermis 62 attracties, terwijl er nomaliter circa 85 attracties zijn. Er komt geen kermiscafé en ook de autoscooter ontbreekt dit jaar. Er wordt binnen de kermisterreinen geen alcohol geschonken. Ook de gebruikelijk randactiviteiten gaan dit jaar niet door: dus geen Sterrenmiddag en geen afsluitend vuurwerkspektakel.

Kermispleinen Roosendaal

De kermis vindt plaats op zes pleinen in de Roosendaalse binnenstad. Om de kermis voor iedereen leuk en veilig te houden, gaat de kermis door in aangepaste vorm. Dit betekent dat de kermisterreinen rondom afgesloten worden met een hek. Uiteraard blijven de omliggende horecagelegenheden en winkels goed bereikbaar. De zes kermispleinen krijgen allemaal in het midden een afgezet kermisterrein met één ingang en verderop één uitgang. De bezoekers worden geteld en wanneer een plein vol is, komt er een wachtrij, zodat bezoekers op 1,5 meter afstand kunnen wachten. Bij de ingangen worden de bezoekers via LED-schermen geïnformeerd. Gastheren en gastvrouwen houden de loopstromen in de gaten en begeleiden de kermisbezoekers. In het centrum van Roosendaal worden op deze manier zes kermispleinen op loopafstand van elkaar ingericht:
1. Nieuwe Markt (13 attracties)
2. Markt (10 attracties)
3. Tongerloplein (5 attracties = nostalgische kermis)
4. Voorplein van het EKP-gebouw aan het Kadeplein (6 attracties)
5. Parkeerterrein EKP (17 attracties)
6. Kadeplein (11 attracties)

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan vergunning en de afspraken met de hulpverleningsdiensten. In de loop van deze week komt er ook meer informatie beschikbaar op www.kermisinroosendaal.nl

Kermis openingstijden

De Roosendaalse kermis start vrijdag 4 september om 16.00 uur. De kermis is dagelijks geopend vanaf 13.00 uur en sluit in het weekend om 24.00 uur en door-de-week om 23.30 uur.
De jaarlijkse traditionele kermis-kerkdienst vindt plaats op zondag 5 september in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade, aanvang 10.30 uur.

Kermis in Wouw

Het kermisterrein op de Markt in Wouw wordt op dezelfde manier afgezet en ingericht. Ook hier worden bezoekersaantallen geteld bij de ingang. De kermis in Wouw start 11 september om 14.00 uur en duurt tot dinsdag 14 september 23.30 uur.

Kermissen in Roosendaal en Wouw gaan door2

Check de website

Op de website www.kermisinroosendaal.nl komt een speciale druktemeter voor de kermis in Roosendaal en voor de kermis in Wouw. Deze druktemeter kan groen, geel, oranje of rood kleuren en geeft op die manier de drukte aan op de verschillende kermispleinen. Het is dus verstandig om voorafgaand en tijdens het bezoek aan de kermis om de drukte in de gaten te houden.

Horeca en weekmarkt

Voor de horeca betekent dit helaas een andere kermisbeleving dan andere jaren. Zeker ook door de verplichte fysieke afscheiding van de kermispleinen. De landelijk geldende coronamaatregelen voor de horeca geven aan dat een vaste zitplaats nog steeds is verplicht en dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Ook is landelijk vastgelegd dat de horecagelegenheden tot uiterlijk 00.00 uur mogen open zijn. De maandagmarkt van 6 september op de Nieuwe Markt is vanwege de kermis eenmalig afgelast.

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay