Laatste nieuws:
Kennismaken met vernieuwd dienstencentrum Bruggeske

Kennismaken met vernieuwd dienstencentrum Bruggeske

Een bezoekje aan de Kapelse Dorpsdag op zondag 4 juni is perfect te combineren met de opendeurdag in het nieuwe Kapelse dienstencentrum.

Vijftig jaar geleden begon de gemeente Kapellen met de uitbouw van een dienstencentrum. Nu is het ondergebracht in een nieuwbouw op de site Bruggeske aan de Hoevensebaan. Op die plek baat Zorgbedrijf Vlaanderen ook 68 nieuwe assistentiewoningen uit. Die worden tijdens de open dag om 13.30 uur officieel ingehuldigd.

Kennismaken met vernieuwd dienstencentrum Bruggeske2

Festiviteiten

Het gemeentebestuur en Zorgbedrijf Vlaanderen organiseren op 4 juni samen een reeks festiviteiten in het nieuwe complex. Vanaf 10 uur zijn er rondleidingen waarbij je kan kennismaken met de activiteiten in het Kapelse dienstencentrum. Je krijgt in de voormiddag info over de lessenreeksen Franse cultuur en bloemschikken (met tentoonstelling) en kan een workshop macramé volgen (10 uur). In de namiddag verneem je meer over de werking van de fietsgroep (overzicht fietsroutes, planning, kennismaking, …) terwijl de creagroep schilder- en beeldhouwwerken toont. Doorlopend wordt er meer verteld over de sessies Chi gong en Ttai chi en over de werking van het naaiatelier. Elk uur verzorgt Zorgbedrijf Vlaanderen rondleidingen in de serviceflats.

Kennismaken met vernieuwd dienstencentrum Bruggeske3

Muzikale noot

Zanger-muzikant Danny Wuyts, een echte allround entertainer, verzorgt van 10.30 tot 12.00 uur een ‘zondagmatinee’ met vergeten liedjes, Antwerpse klassiekers en verzoeknummertjes. Om 15.30 uur neemt Jean Bosco Safari zijn plek in en zorgt voor sfeer en ambiance in het dienstencentrum.

MLH

Foto’s: © MLH & Luk Vilain

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet