Laatste nieuws:
Ken je de zadenbib al

Ken je de zadenbib al?

Ken je de zadenbib al? Van eind maart tot eind september kon je in de bibliotheek van Wuustwezel zaden ontlenen uit de zadenbib. Het principe is eenvoudig: je ontleent gratis zaden van bloemen, kruiden, groenten- of fruitplanten om te zaaien in je (moes)tuin. Na de oogst of het uitbloeien van de plant probeer je zaden terug te winnen om te schenken aan de zadenbib. Tijdens de wintermaanden sorteren en verpakken enkele vrijwilligers de zaden zodat we eind maart 2019 terug van start kunnen gaan. De zadenbib valt bij iedereen in goede aarde

Bij deze doen we een warme oproep om je gewonnen moestuinzaden naar de bibliotheek te brengen, liefst in een papieren zak of envelop. Op dit moment kan je nog steeds zaden winnen uit je (moes)tuin. Kijk op een droge dag maar eens naar de verwelkte bloemen die volop zelf beginnen uit te zaaien of droog de zaadjes van je allerlaatste zelfgeteelde tomaat.

Wil je wel helpen, maar weet je niet goed hoe dat allemaal moet in de moestuin? Geen probleem! In de bibliotheek hebben we veel boeken over moestuinieren en ook enkele over zaden winnen. Verder vind je op het internet vaak specifieke info per plant.

Heb je vragen over de zadenbib? Mail dan even naar bibliotheek@wuustwezel.be.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook11
Facebook
Twitter
Visit Us