Laatste nieuws:

Karttalent Roberto Baas ontwikkelt zich snel met podium in IAME Juniors

Karter Roberto Baas van team WJS Racing kende zaterdag een uitstekende start van het GK4-seizoen. Tijdens de finalerace van de sterk bezette IAME X30 Junioren Nationaal eindigde de twaalfjarige inwoner van Kalmthout uit België erg knap als tweede. Op het circuit van Genk liet Baas zien dat hij uit het goede racehout is gesneden, want nadat hij kampioen van Nederland werd in 2021, heeft hij nu al met succes de overstap gemaakt naar de Junioren.

Met een topsnelheid van 120 km/u scheurt Roberto Baas over het circuit van Genk. “Tijdens de trainingen waren mijn teamgenootje Mats Broeren en ik het snelste. En ik wist op de vierde positie te kwalificeren. In race 1 reed ik nog steeds op de vierde positie toen de twee coureurs voor mij op elkaar klapten. Toen lag ik ineens tweede. Op die positie ben ik ook geëindigd.” Door zijn prestatie in race 1 mocht Roberto de tweede race van de dag aanvangen vanaf de tweede positie. “Heel de race reed ik eigenlijk op de tweede plek. En in de laatste ronde wist ik hem toch voorbij te rijden. Ik moest nog wel wat verdedigd. Maar die race heb ik dus gewonnen!”, zei hij met een grote glimlach.

Karttalent Roberto Baas ontwikkelt zich snel met podium in IAME Juniors2

Race 3 zou de beslissing brengen. Het werd een uitermate spannende aangelegenheid. “In race drie, waarin ik als eerste mocht starten, werd ik best snel al ingehaald. Daarna heb ik de hele tijd achter hem gereden. Ik probeerde wel het een en ander om hem in te halen, maar het is niet gelukt. Dus ik werd tweede met een banddikte verschil. Het was erg close!” Door zijn goede resultaten in de heats staat Roberto keurig in de top van het kampioenschap.

Voor zus Isabella verliep het weekend allemaal iets minder. Door een ongeluk op de baan kon ze tijdens de laatste race niet meer in actie komen.

Roberto wil zijn ouders, het team WJS Racing, en zijn sponsor Road 2 Formula bedanken.

Foto’s: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

BL

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet