Laatste nieuws:
Karter Roberto Baas verbluft met winst na sublieme inhaalactie in laatste bocht
Roberto Baas wint met lastminute inhaalactie

Karter Roberto Baas verbluft met winst na sublieme inhaalactie laatste bocht

…zus Isabella kent leerzaam weekeinde in Genk

Met die ene move in de laatste bocht van de laatste ronde gaf Roberto Baas een spannende apotheose van de finale van de Mini Parilla-klasse een ongekende climax. De twaalfjarige coureur uit Kalmthout slaagde erin de koppositie over te nemen en zo won hij op het circuit van Genk letterlijk in de laatste meters de zesde en laatste ronde van de GK4 Kart Series.

Overwinning in de laatste bocht

“Yes, een overwinning. In de laatste bocht”, zei een blije Roberto. “Ik had het zo gepland. Het voelde heel goed toen het gelukt was. Dat was heel leuk. Ik had het een beetje verwacht, maar ook weer niet, want ik had in het midden van de race een foutje gemaakt waardoor er weer een klein gat zat tussen Jason (Bralic, red.) en mij.” De twee kemphanen zaten elkaar het hele weekend al op de huid. En Roberto wist dat Jason erg snel was. Maar toen liet de rijder van WJS Racing zijn snelheid zien. “Ik reed weer naar hem toe en toen kon ik hem inhalen.” Dat het mogelijk was had hij een ronde eerder al gemerkt. “Ik had hem toen al ingehaald. Daarna ging hij me weer voorbij. Je concurrent in de laatste bocht halen, is het mooiste. Nog mooier dan de hele race aan de leiding rijden.” Dat Roberto zo snel was in de finale was, gezien het verloop van het weekeinde, geen verrassing meer. Alle trainingen op vrijdag en zaterdag waren op een natte baan en die gingen heel goed. “Ik was heel de dag de snelste.” Alleen zondagochtend was het ineens niet meer goed. “Vanochtend hadden we motorproblemen en daarom was ik maar veertiende in de kwalificatie.”

Titanenstrijd

Gelukkig had hij met WJS een topteam die zijn kart in no time weer tiptop in orde had. “Voor de eerste race hadden we het opgelost”, zei Roberto tevreden. “Toen reed ik van plek veertien naar de tweede plek.” Tijdens de tweede race mocht hij dus vanaf de tweede plaats starten. Hij reed vervolgens een stabiele race. Hoewel hij er helaas niet in slaagde de koppositie te veroveren, kwam zijn tweede plek niet in gevaar. “En bleef ik dus tweede.” En tja, in de finale pakte hij dus op fenomenale wijze de winst. Het was een apotheose die paste bij de titanenstrijd die Jason en Roberto in de finale hadden gevoerd. “Dit is mijn eerste overwinning in de GK4 dit jaar. Echt super. Nu nog het NK in Eindhoven.”

Karter Roberto Baas verbluft met winst na sublieme inhaalactie in laatste bocht
Isabella Baas
Regen niet mijn ding

Zijn zus Isabella had een iets minder succesvol weekeinde in de IAME X30 Senioren nationaal-klasse. “De finale ging niet heel goed”, zei de vijftienjarige snelle dame. “Ik kwam in het nat en schoot door. Regen is eerlijk gezegd niet mijn ding. Maar ik heb veel bijgeleerd. We hebben heel veel getraind en veel wedstrijden gereden. Daar leer je ook van. Zoals vandaag, zeker omdat het nat is en in die omstandigheden moet ik nog beter leren rijden. En dan kan ik daar volgend jaar van profiteren!”

Foto’s: ©Bas Kaligis/RaceXpress.nl

EB

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet