Laatste nieuws:
Karin Van Hove nieuwe directeur Kalmthouts woonzorgcentrum
Karin Van Hove directeur Beukenhof ©Stijn By Me

Karin Van Hove nieuwe directeur Kalmthouts woonzorgcentrum

Beukenhof, het Kalmthoutse woonzorgcentrum dat tot de Vulpia-groep behoort, heeft met Karin Van Hove een nieuwe directeur. “Ik wil van Beukenhof een parel maken, waar zowel bewoners en medewerkers zich gelukkig voelen. Nu de nieuwbouw klaar is, willen we ons woonzorgcentrum verder uitbouwen tot een echt warm huis, waar iedereen zich goed voelt”, vertelt Karin Van Hove.

Nieuwbouw klaar

De nieuwe vleugel van Beukenhof is klaar. Zo is er straks in het woonzorgcentrum aan de Heidestatiestraat 32 in Kalmthout plaats voor 160 bewoners. “Momenteel verzorgen we hier 119 mensen. Het optimaal benutten van onze capaciteit hangt samen met de beschikbaarheid van personeel. Stap voor stap hopen we extra medewerkers aan te trekken, zodat we over voldoende mensen beschikken om onze bewoners de beste zorg te geven. Dat komt steeds op de eerste plaats”, geeft Karin Van Hove aan.

Warm onthaal

“Ik werd warm onthaald, zowel door medewerkers als door bewoners. Er hangt een goede sfeer en de mensen werken hard. De uitdaging is om van Beukenhof nog meer één warm huis te maken, waar bewoners, hun families en personeel zich gelukkig voelen. En die uitdaging ga ik met veel plezier aan”, klinkt Karin Van Hove ambitieus. “Natuurlijk kan ik dat niet alleen waarmaken en ook niet van vandaag op morgen, maar vanuit mijn ervaring weet ik dat je door goed samen te werken ver kan raken.”

Werken met mensen

“Van opleiding ben ik psychiatrisch-verpleegkundige. Ik werkte zeventien jaar in een school in Aarschot met meer dan 2000 leerlingen, waarvoor ik een eigen medische dienst opstartte en uitbouwde. Een leerrijke ervaring, maar ik wou graag meer met mensen werken in een functie die nauwer aansloot bij mijn opleiding”, blikt Karin Van Hove terug. “Zo werd ik hoofdverpleegkundige in een Joods rusthuis in Antwerpen. De laatste vijf jaar was ik al in dienst bij Vulpia. In woonzorgcentrum De Veldekens in Berchem, qua omvang vergelijkbaar met Beukenhof, was ik hoofd bewonerszorg. Ik volgde nog extra opleidingen bedrijfs- en crisismanagement, waardoor ik nu helemaal klaar ben voor de functie van directeur.”

Mee op de vloer

“Uiteraard heb ik als directeur zowel intern als buiten het woonzorgcentrum veel overlegmomenten en uitgebreide administratieve taken, maar zeker in de beginperiode probeer ik links en rechts bij te springen op de werkvloer”, legt Karin Van Hove uit. “Personeelsleden reageren aangenaam verrast en ik zie het als een ideale manier om medewerkers en bewoners te leren kennen.”

Geen sluitingsuur

“De zorg voor onze bewoners stopt natuurlijk niet op vrijdagavond, maar draait zeven dagen op zeven dag en nacht door. Ik ben een vroege vogel en heb geen moeite met lange werkdagen. De vrije tijd die er rest buiten Beukenhof vul ik met koken, shoppen en reizen of als vurige supporter van mijn twee voetballende tienerzonen”, lacht Karin Van Hove.

Foto’s: Stijn By Me

Stijn By Me

Facebook374
Twitter
Follow Me
Tweet