Kapelse overwegen meerdere weekends in oktober afgesloten

Kapelse overwegen meerdere weekends in oktober afgesloten

Tussen 1 oktober en 19 december 2022 voert Infrabel grote vernieuwingswerken uit op het spoorwegnet tussen Mariaburg en Kalmthout (lijn 12) op het grondgebied van Kapellen.

De spoorstaven en dwarsliggers worden vernieuwd en de ballast (steenslag onder de sporen) wordt gekuist. Hiervoor maakt Infrabel gebruik van zware machines, zoals spoorkranen en de P93, een 600 meter lange werktrein. De werken kunnen gepaard gaan met geluids- en trillingshinder. De overwegen zelf worden niet vernieuwd, maar door de lengte van de werktrein worden diverse overwegen volledig afgesloten, ook voor voetgangers en fietsers, telkens vanaf vrijdag 22.00 uur tot maandag 6.00 uur. De overweg Klein Heiken en Vloeiende is dicht op 1-2, 8-9, 15-16 oktober 2022. Die van de Koningin Astridlaan/Stationsstraat op 1-2, 8- 9, 15-16, 22-23, 29-30 oktober 2022.

Treinverkeer onderbroken

De overwegen aan de Kalmthoutsesteenweg, de Christiaan Pallemansstraat blijven steeds open. Ook via de tunnel aan de Antwerpsesteenweg kan men de sporen kruisen. Tijdens de weekends waarin gewerkt wordt in oktober, is het treinverkeer onderbroken. Dat is ook het geval op 5-6, 26-27 november, 3-4, 10, en 18-19 december: dan worden andere delen van het traject vernieuwd (maar zijn de Kapelse overwegen dus wel weer open). De NMBS zet vervangbussen in voor de reizigers en Infrabel zorgt voor een omleiding voor het autoverkeer.

Ook Kalmthout

De overweg aan de Kinderwelzijnstraat/Bareelstraat in Kalmthout is wegens de werken ook afgesloten voor alle verkeer en ook voor voetgangers en fietsers tijdens het weekend van 26 en 27 november. Als reiziger kan je voor meer info terecht op de website of app van de NMBS (www.belgiantrain.be)

Foto: Pxhere

MLH

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken