Laatste nieuws:
Kapelse gemeentediensten verhuizen

Kapelse gemeentediensten verhuizen

In maart 2019 werd gestart met de afbraak van feestzaal en dienstencentrum ‘t Bruggeske aan de Hoevensebaan in Kapellen.

Na sanering van de ondergrond verrees op die site en gloednieuw complex waarin alle administratieve gemeentediensten gecentraliseerd worden, samen met een nieuw dienstencentrum en 21 serviceflats. Op maandag 14 november wordt het nieuwe gebouw in gebruik genomen. Je kan daar dan uitsluitend op afspraak terecht voor de diensten Burgerzaken, Welzijn en Ruimte & Wonen. Je kan er wel vrij inlopen om aan het onthaal bijvoorbeeld een rijbewijs of reispas af te halen of afvalstickers te kopen.

Centraal aanspreekpunt

Ook de balie van de jeugd- en cultuurdienst, nu gevestigd in de Oude Pastorij aan de Dorpsstraat, verhuist naar het nieuwe gebouw. Het wordt geïntegreerd in het vrijetijdsloket #uitinkapellen. Deze plek wordt het centrale aanspreekpunt voor alles met betrekking tot vrije tijd in Kapellen: evenementen, cultuur, sport, jeugd, toerisme, kinderopvang, … Hier kan je op afspraak terecht of gewoon binnenlopen om bijvoorbeeld een vraag te stellen of een ticket te bestellen voor een voorstelling of andere activiteit.

Verhuisdozen

De medewerkers van de gemeente zijn volop bezig om de verhuisdozen te vullen. De diensten verhuizen in de week van 7 november van de huidige locatie aan de Antwerpsesteenweg 130 naar de nieuwe gebouwen. Daarom is het AC aan de Antwerpsesteenweg op woensdag 9 november gesloten en is die dag ook niet telefonisch bereikbaar. Het dienstencentrum, nu gevestigd aan de Christiaan Pallemansstraat, is op woensdag 7 november open tot 14.00 uur en is gesloten op donderdag 10 november. Op vrijdag 11 november (feestdag) blijven alle gemeentediensten dicht.

Kapelse gemeentediensten verhuizen2

Nieuw telefoonnummer

Vergeet alle oude telefoonnummers, want het lokaal bestuur Kapellen – onder meer de gemeente en het Sociaal Huis – zijn vanaf maandag 7 november telefonisch bereikbaar via het gloednieuwe centrale nummer 03 670 29 50. De medewerkers van het nieuwe klantencontactcenter zijn vanaf dan 38 uren per week present om iedereen telefonisch verder te helpen, om vragen te beantwoorden en om je gericht door te verwijzen naar de juiste dienst.

Open deur

Iedereen is welkom op zondag 20 november van 10.00 tot 15.00 uur voor een rondleiding in het administratief centrum, het dienstencentrum en de vrijetijdsbalie. Deze rondleiding brengt je in de publiek toegankelijke zones, maar hier en daar kan je ook een blik werpen in de backofficeruimtes.
Je krijgt eveneens toelichting over de werking in de gebouwen. Achteraf krijg je ook een drankje aangeboden.
Voor de rondleiding schrijf je je vooraf gratis in via www.kapellen.be/webwinkel.

Meer info kan je nalezen op www.kapellen.be/welkom-aan-het-bruggeske-vanaf-14-november

Foto’s: © Gemeente Kapellen

MLH

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen