Laatste nieuws:
Kapellen zit in 't nieuw

Kapellen zit in ‘t nieuw

Vanaf morgen, maandag 14 november opent het nieuwe Administratief Centrum van de gemeente Kapellen de deuren op de site ’t Bruggeske aan de Hoevensebaan. Nadat in 2013 op die locatie zware bodemverontreiniging ontdekt werd, saneerde OVAM de ganse zone (6000 m²). Daardoor kwam er ruimte voor een nieuw project.Kapellen zit in 't nieuw3

Drie gebouwen

Op de site ’t Bruggeske aan de Hoevensebaan (6000 m²), waar vroeger de oude gemeentelijke feestzaal, het OCMW dienstencentrum en een parking gevestigd waren, verrees nu een nieuw complex dat bestaat uit drie gebouwen, inclusief een openbare ondergrondse parking. Alle drie de gebouwen kregen een naam die verwijst naar de geschiedenis van Kapellen: Hogeschote (de oudst bekende naam van Kapellen), Bruggeske (verwijzing naar de vroegere feestzaal en OCMW-gebouw), Hobome (de oude naam van de wijk Hoogboom). In het grootse gebouw van de drie, Hoghescote, werd de volledige gemeentelijke administratie ondergebracht, samen met de kantoren van de schepenen en vergaderlokalen. In een ander deel van het complex, Bruggeske, wordt het nieuw dienstencentrum op het gelijkvloers geopend met plek voor 170 personen. Naast ontspanningsactiviteiten, is hier ook ruimte voor de warme maaltijdenservice. In het dienstencentrum is er plek voor een ‘wellness’ met bubbelbad, pedicure en kapper. Op de bovenverdiepingen creëerde Zorgbedrijf Antwerpen, 48 assistentiewoningen die ofwel verkocht werden of verhuurd. Daarnaast is er nog een andere vleugel, Hobome, met 21 bijkomende assistentiewoningen. Op de gelijkvloerse verdieping daarvan opent de VDAB-werkwinkel naast het centrale vrijetijdsloket. Tegen de straatzijde is de balie #uitinkapellen gevestigd. Dit wordt het aanspreekpunt voor info over evenementen, cultuur, sport, jeugd, toerisme, kinderopvang, …

Kapellen zit in 't nieuw4

Herwaardering centrum Kapellen

De ondergrondse betaalparking kan men bereiken via de Hoelenweg, een nieuwe verbindingsweg in de Kerkstraat langsheen de parking Watertoren. De eerste 30 minuten parkeren zijn gratis. Nadien betaalt men 1 euro per uur. Wie met de fiets of te voet komt, kan langs de Hoevensebaan de nieuwe gebouwen bereiken. Vanuit de Kerkstraat werd een verbindingswegje voor voetgangers en fietsers gecreëerd. In totaal werd de voorbije jaren ruim 90 miljoen euro geïnvesteerd in de herwaardering van het centrum van de gemeente Kapellen. Naast het nieuwe administratieve complex, kwam er op het Marktplein immers ook een nieuwe omnivalente zaal. Door onder andere een privaat-publieke samenwerking met THV ‘Bruggen in Cappellen’ (aannemers Cordeel uit Temse en Aertssen uit Stabroek) en met daarnaast de inkomsten van de verkoop van de oude site aan de Antwerpsesteenweg, is het gemeentelijk aandeel beperkt tot 14,5 miljoen euro. De serviceflats worden uitgebaat en gefinancierd door Zorgbedrijf Antwerpen.

Kapellen zit in 't nieuw5

Nieuw jasje

Meteen wordt alles in Kapellen ‘vernieuwd’. De huisstijl en het logo van de gemeente krijgen een nieuw jasje. Het nieuwe logo bestaat uit vier kleurvlakken die samen de letter K vormen. Elk vlak staat één van de vier Kapelse wijken: Centrum, Hoogboom – Zilverenhoek, Putte en Kapellenbos. Twee groene kleurvlakken beklemtonen het groene, bosrijke karakter van Kapellen. Daarnaast refereren blauw en geel naar de kleuren van de Kapelse wapenschild en officiële vlag. Logo en huisstijl werden in overleg met de gemeente ontworpen door de vormgevers van drukkerij Antilope De Bie uit Duffel. De gemeentediensten zijn vanaf nu telefonisch bereikbaar via 03 670 29 50. De meeste diensten werken op afspraak die je kan maken via het callcentrum of online via www.kapellen.be.

Kapellen zit in 't nieuw2

Zelf kijken

Op zondag 20 november tussen 10 en 15 uur werden door het gemeentepersoneel rondleidingen georganiseerd in hun nieuwe complex. Er waren 300 plekken beschikbaar in verschillende tijdslots. Een rondleiding duurde een uurtje en werd afgesloten met een drankje.

Foto’s: © MLH
Logo: © gemeente Kapellen

MLH

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen