Laatste nieuws:
Kapellen rockt op Dorpsdag

Kapellen rockt op Dorpsdag

Na twee jaar pauze door de pandemie, is het weer Dorpsdag in Kapellen. Op zondag 29 mei 2022 staat de 34ste editie op de agenda. Op de as Antwerpsesteenweg, Dorpsstraat, Kapelsestraat, Hoevensebaan en Stationsstraat palmen handelaars en verenigingen de straten in met diverse kramen.

Tussen 10 en 18 u. kan je rondkuieren in het autovrije dorpscentrum, koopjes doen, smullen van een hapje en een drankje, deelnemen aan activiteiten en genieten van heel veel muziek. Het officiële openingsmoment is gepland om 11.00 u. op het Dorpsplein. Nadien maakt het Dorpsdagcomité, samen met burgemeester en schepenen, een rondgang over het parcours onder de muzikale begeleiding van de doedelzakblazers van The Red Hackle Pipe Band.

Showtime op het Dorpsplein

De Kapelse dansscholen en sportclubs geven demonstraties aan het hoofdpodium op het Dorpsplein. Om 11.15 u. opent de Dance & Show Academy de reeks. Nadien volgen Dansstudio DiLuna (11.40 u.), Dansschool ENcore (12.05 u.), Cheerleader Academy (12.05 u.), Dance & Show Academy (12.55 u.), Dansstudio DiLuna (13.20 u.), Dansschool ENcore (13.45 u.). De Cheerleader Academy mag de reeks afsluiten om 14.10 u. De dansers maken nadien plaats voor het ruigere rockwerk van Peter Koelewijn die om 16 u. zijn megahit ‘Kom van dat dak af’ door de luidsprekers laat knallen. Koelewijn, ondertussen de 80 gepasseerd, is een legende in de Nederlandstalige rock-‘n-roll-wereld maar is nog altijd een graag geziene gast op diverse podia en festivals. Geïnspireerd door platen van o.a. Elvis, Chuck Berry, Buddy Holly, Bill Haley en Wanda Jackson rijgt Koelewijn sinds de jaren ’60, al dan niet met zijn begeleidingsband The Rockets, de hits aan elkaar. Ook in Kapellen zal hij ongetwijfeld zorgen voor een echte sixties-sfeer en heel veel ambiance.

Kapellen rockt op Dorpsdag

    Peter Koelewijn

Op de Dorpsdag zijn de foorkramers voor één dag even terug present. Traditioneel vind je de meeste kermisattracties aan de Guyotlei, hoewel enkele ook elders op het Dorpsdagparcours staan opgesteld. In de Olmendreef, een zijstraat van de Stationsstraat, wordt ruimte gemaakt voor de rommelmarkt. Wie wil, kan terecht in het Shoppingcentrum Promenade. De meeste winkels zijn geopend. Tussen 14 en 16 u. kan je er acteur Stef Vanlee, bekend van de televisiereeks ‘Dertigers’, tegenkomen. In het dagelijkse leven is hij MUG- en spoedverpleegkundige in het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem. Hij publiceerde recent een boek met 112 waargebeurde, soms hilarische, verhalen uit zijn beroepsloopbaan. In de Standaard Boekhandel zal hij graag zijn boek signeren. Het orgelpunt wordt gezet door Vic Smetley & the Bastards. Deze covergroep zijn geen onbekenden in Kapellen en omstreken. Zij krijgen de eer om deze editie van de Dorpsdag officieel af te sluiten op het hoofdpodium om 18.30 u

Verkeershinder

Het dorpscentrum van Kapellen is autovrij tussen 6 en 22 u. Er zijn bewegwijzerde omleidingsroutes voorzien. Gratis parkeren kan in het Shoppingcentrum Promenade (inrit via Antwerpsesteenweg) tot 20.30 u. Ook de gemeentelijke parkings Watertoren, Marktplein, Sporthal/Koolkaai en Kerkplein zijn bereikbaar. Fietsers kunnen hun tweewieler achterlaten in de fietsenstallingen nabij het station, in de Kerkstraat, op het Kerkplein, nabij het postkantoor, aan de Antwerpsesteenweg ter hoogte van Shoppingcentrum Promenade en in de Streepstraat (nabij het Koninklijk Atheneum).

MLH

Foto: © MLH / gemeente Kapellen

Facebook36
Twitter
Follow Me
Tweet