Laatste nieuws:
Kapellen reglementeert opladen elektrische wagens

Kapellen reglementeert opladen elektrische wagens

Het Kapelse schepencollege heeft beslist om privaat laden op openbaar domein niet toe te staan door een eigen laad- op verlengkabel over het voetpad te leggen of in de lucht boven het voetpad te hangen. Het is ook niet toegelaten om een kabelgoot in het voetpad te voorzien. Bij eventuele ongevallen zal men aansprakelijk gesteld worden. Binnenkort wordt hiervoor het GAS-reglement aangepast.

Het schepencollege heeft ook volgend beleid vastgelegd voor de bestaande laadpalen:

– elektrische wagens mogen (indien ingeplugd) tot 4 uur aan een laadpaal blijven staan met gebruik van een parkeerschijf
– deze regeling geldt enkel tussen 9 en 18 uur.
– voor laadpalen in de blauwe zone gelden dezelfde parkeerregels als binnen de rest van de blauwe zone (= max. 2.00 uur)

Voorwaarden

Burgers en ondernemingen kunnen via het e-loket bij de dienst Mobiliteit en openbare werken (MOW) van de Vlaamse Gemeenschap een publieke laadpaal op het openbaar domein aanvragen via www.vlaanderen.be/publieke-laadpaal-aanvragen. Dat kan alleen indien de aanvrager een volledig batterij-elektrisch voertuig in eigendom heeft, als bedrijfswagen gebruikt of leaset en niet over eigen parkeermogelijkheden beschikt om een laadpunt te installeren. Er mag tevens geen publiek toegankelijk laadpunt op max. 250 meter wandelafstand van de woonst beschikbaar zijn.

Publieke laadpunten

Momenteel zijn er publieke laadpunten voorzien op de openbare parkings Hoeve Van Paesschen (Van Paesschendreef), ’t Kooike (Ertbrandstraat), Ertbrand (Ertbrandstraat), Binnenweg, kerk Zilverenhoek(Zilverenhoeklaan) en parking Zwembad (C. Pallemansstraat). Hier kan je 24/7 terecht.

MLH

Facebook380
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen