Laatste nieuws:
Kapellen neemt nieuwe Handicar in gebruik

Kapellen neemt nieuwe Handicar in gebruik

Kapellen investeert al meer dan twintig jaar in de werking van de Handicar. Dit is een lichte bestelwagen die uitgerust wordt om rolstoelpatiënten te vervoeren. Chauffeurs van dienst zijn vrijwilligers.

Na meer dan 346.000 kilometer mocht het oude voertuig, aangekocht in 2009, met pensioen. “Het vorige exemplaar is volledig afgeleefd en niet echt meer energiezuinig”, zegt schepen voor sociale zaken Luc Devriese (N-VA). “Ook qua veiligheid en rijcomfort waren we aan een update toe. Dus tijd om een nieuw voertuig in gebruik te nemen”.

Kapellen neemt nieuwe Handicar in gebruik

De Kapelse Handicar, die bestuurd wordt door één van de vijf vrijwillige chauffeurs, vervoert maandelijks minstens 25 mensen met een beperking van het dienstencentrum in Kapellen-centrum of Putte-Kapellen naar evenementen of familiebezoeken en terug. Vorig jaar werden er meer dan 600 ritten uitgevoerd. “Wie een erkende handicap heeft, kan beroep doen op deze service”, zegt schepen voor sociale zake Luc Devriese. Hij benadrukt dat er eerst wel een sociaal onderzoek door de gemeentelijke diensten gebeurt om te bekijken of men in aanmerking komt om gebruik te maken van de Handicar. Het gemeentebestuur investeerde € 56.000 in het project. In de nieuwe wagen is plaats voor vier rolwagentjes en enkele begeleiders.

Meer info kan je vinden via www.kapellen.be/handicar

MLH

Foto’s: © MLH

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet