Laatste nieuws:
Kapellen is Octopusgemeente

Kapellen is Octopusgemeente

Kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer: de gemeente Kapellen stapt mee in het Octopusplan

Bij de invoering van de zone 30 in schoolomgevingen in 2005, is onder impuls van de Voetgangersbeweging vzw het Octopusplan ontstaan. De kleurrijke Octopuspalen zijn intussen een vaste waarde in het straatbeeld. Ze sensibiliseren weggebruikers rond de zone 30 en accentueren de schoolomgeving of –ingang. Het Octopusplan streeft sinds het ontstaan naar duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen. Sinds vorig jaar besteedt het Octopusplan ook aandacht aan vergroening, ontmoeting, beweging, participatie en cocreatie.

Ook de gemeente Kapellen draagt deze doelstellingen een warm hart toe en werd Octopusgemeente. Het ledennetwerk bestaat ondertussen uit ruim 135 gemeenten (meer dan 1 op 3 gemeenten in Vlaanderen) en 1.450 Octopusscholen.

Dankzij het lidmaatschap als Octopusgemeente kunnen alle basisscholen op het grondgebied gratis inschrijven als Octopusschool (2018-2019). Zij ontvangen onder meer een mooi materialenpakket voor de organisatie van de Strapdag (zie onder), FLITS (wintercampagne) en Parkour (bewegingscampagne in mei), toegang tot een digitaal leerplatform voor verkeerseducatie en kortingen op materialen en activiteiten.

Strapdag

De eerste campagne op de kalender is de Strapdag op vrijdag 21 september. Op die dag stappen en trappen alle kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Elke Octopusschool ontvangt een strappakket met leuke strapbandjes, affiches, bladwijzers, ballonnen en het nieuwe straplied.

Meer informatie via www.octopusplan.info of bij de dienst Publieke Ruimte & Leefmilieu via ruimte@kapellen.be of 03 660 66 02.

Facebook6
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us