Laatste nieuws:
Kapellen geeft snelle renners een kans op 'Kapelse Sprint'

Kapellen geeft snelle renners een kans op ‘Kapelse Sprint’

Op dinsdag 2 augustus 2022 wordt op de autovrije omloop Hoevensebaan, Albertdreef en Essenhoutstraat opnieuw de ‘Kapelse Sprint’ georganiseerd.

De heren (elite zonder contract en beloften) vertrekken om 17.30 uur, de dames elite met en zonder contract en beloften betwisten vanaf 19.15 uur hun ‘Kapelse Sprint’. Zowel de heren als de dames rijden 30 rondes met start en aankomst op de Hoevensebaan ter hoogte van ‘De Zevende Hemel’. Haast elke ronde zal er worden gesprint voor geldprijzen! Na 60 kilometer kennen we de opvolgers van Rutger Wouters en Thalita De Jong, die in 2019 de voorlopig laatste editie van de jaarlijke kermiswielerwedstrijd wonnen.

Toppers aan de start

De inschrijvingen lopen volop binnen. De winnaar van de laatste editie in 2019, ex-Belgisch kampioen Rutger Wouters is weer van de partij, net zoals streekrenners Tom Govaerts uit Stabroek (reeds 3 maal de beste in Kapellen) en Sieben Devalckeneer uit Kalmthout (winnaar in 2015). Ook Kapellenaar Jorrit Verwimp en provinciaal kampioen Sven Noels komen aan de start. Zij krijgen zeker het gezelschao van ex-prof Alfdan De Decker en “ouwe getrouwe” Jeroen Das.

Kapellen geeft snelle renners een kans op 'Kapelse Sprint'2

Dit jaar kleurt het deelnemersveld in de vrouwenkoers internationaal met deelneemsters uit Nederland, Groot-Brittannië, Ierland, Nieuw-Zeeland en Israel. De echte toppers waren tot zondag aan de slag in de Tour de France femmes en komen dus niet naar Kapellen. Maar natuurlijk is er heel wat talent uit eigen land present. Er komen al zeker twee ex-winnaressen aan de start, namelijk de Nederlandse Marieke De Groot en Kelly Druyts. Ook haar zus Jessy Druyts is van de partij, net zoals Fien Van Eynde die dit jaar tweede werd in het Belgisch kampioenschap. Vaste waarde in het veldritwereldje, de Britse Anna Kay, komt ook voor de eerste maal naar Kapellen.

Verkeershinder

Tussen 15.30 en 22.00 uur wordt het parcoursvolledig verkeersvrij gemaakt. Daardoor zijn de Oblatenlaan, Sterrelaan en Zandstraat onbereikbaar omdat ze ‘binnen’ het parcours van de wedstrijden liggen. Parking Watertoren blijft bereikbaar via de Dorpsstraat en Kerkstraat. Het verkeer komende uit Putte dat richting Hoevenen wil, wordt omgeleid via de Bonapartelaan (waar tijdelijk eenrichtingsverkeer wordt ingesteld), Parijseweg, Krekelberg en Hoge Weg. Het verkeer van Hoevenen richting Kapellen-centrum en Putte wordt omgeleid via de Molenstraat, Parijseweg en Streepstraat. Ook De Lijn past zijn routes aan. Meer info op www.delijn.be.

Foto: © MLH

MLH

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet