Kapellen: Assistentiewoningen Bruggeske krijgen vorm

Kapellen: Assistentiewoningen Bruggeske krijgen vorm

Op de site ’t Bruggeske aan de Hoevensebaan in het centrum van Kapellen bouwt het gemeentebestuur een gloednieuw Administratief Centrum. In het project worden ook 68 assistentiewoningen met 1 of 2 slaapkamers, van 56 tot 83 m², geïntegreerd. Na de zomer kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. Op het terrein komt ook het nieuwe dienstencentrum met middagrestaurant, het Welzijnshuis en de Werkwinkel.

De flats, ingebed in de gebouwen Bruggeske en Hobome, liggen verspreid over het gelijkvloers en de drie bovenverdiepingen kijken uit op de straat of op de patio’s en binnentuin. Ze zijn allen rolstoeltoegankelijk en voorzien van alle comfort zoals een volledig ingerichte keuken en badkamer, een handige berging met plaats voor een droogkast en wasmachine, een terras. Er is een fietsenstalling en in de ondergrondse garage kan een wagen geparkeerd worden. De assistentiewoningen hebben een oppervlakte van 60 à 70 m²; enkele zijn 100 m² groot.

Kapellen: Assistentiewoningen Bruggeske krijgen vorm

Er zijn 44 wooneenheden met één slaapkamer en 24 flats met twee slaapkamers.
Zorgbedrijf Vlaanderen, dat het complex beheert, biedt de assistentiewoningen aan in een huur- of koopformule. Huren kan vanaf € 25,20 per dag, kopen vanaf € 229.000. De flats voldoen aan alle voorgeschreven normen van de Vlaamse overheid en worden gecontroleerd door het agentschap ‘Zorg en Gezondheid’.

Kapellen: Assistentiewoningen Bruggeske krijgen vorm

Momenteel is één ‘kijkwoning’, na afspraak, te bezichtigen. Een afspraak maken kan telefonisch op 03 431 31 32 of via de website van Zorgbedrijf Vlaanderen.

Bron: MLH
Foto: © MLH / Zorgbedrijf Vlaanderen / gemeente Kapellen

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet