Kalmthoutsesteenweg heropent maandag 31 januari

Kalmthoutsesteenweg heropent maandag 31 januari

De Kalmthoutsesteenweg (N122) gaat in de loop van maandagnamiddag 31 januari opnieuw volledig open voor álle verkeer. De bijhorende wegomleggingen worden dan allemaal opgeheven. Komend weekend rondt de aannemer van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken af.

De veiligheid van de zwakke weggebruikers aan de overweg van spoorlijn 12, maar ook van motorrijders en automobilisten, gaat er met het wegwerken van een van de laatste zwarte punten in Vlaanderen, sterk op vooruit. Fietsers en voetgangers kunnen er al sinds de kerstdagen gebruikmaken van een nieuwe, aparte overweg, waarbij ze de sporen loodrecht kruisen.

Veilige oversteek

De eigenlijke heraanleg van de omgeving van de ‘schuine’ overweg op gewestweg N122 startten eind augustus 2021. Naast een aparte overweg vinden fietsers en voetgangers er voortaan ook een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad, nieuwe oversteekplaatsen met een middeneiland én een meer overzichtelijke aansluiting van de De Pretlaan op de Kalmthoutsesteenweg. Daarmee is de missing link op de fietsostrade tussen Georges Spelierlaan en De Pretlaan verdwenen. Nieuw op de Kalmthoutsesteenweg zijn ook afslagstroken voor gemotoriseerd verkeer, zowel richting De Pretlaan als op het kruispunt met de Franselei en Korte Franselei. Twee nieuwe bushaltes met busperrons zorgen tevens voor een hoger comfort voor busreizigers.

Gescheiden rioleringsstelsel

Van de werken maakten gemeente en water-link eveneens gebruik om langs de Kalmthoutsesteenweg een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen tussen de De Pretlaan en de Kapellenboslei. Na de openstelling van de Kalmthoutsesteenweg maandag brengen gemeente en Vlaams Gewest alle schade aan bermen en straten, die op de omleidingsroutes lagen, in kaart. Daarna worden de nodige herstellingen uitgevoerd.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: ©Google Street View

Facebook139
Twitter
Follow Me
Tweet