Laatste nieuws:
Kalmthoutse Sandra dingt mee naar de titel van Strafste Boerin
©Carl Vandervoort

Kalmthoutse Sandra dingt mee naar de titel van Strafste Boerin

15 oktober vieren we Dag van de Boerin, een dag speciaal in het leven geroepen voor alle straffe boerinnen. Want boerin: dat ben je 7 dagen op 7.

Belang van binding met landbouwsector

Eén van die straffe madammen is de Kalmthoutse Sandra Hoppenbrouwers. Sinds 11 september is PlattelandsTV op zoek naar de Strafste Boerin van Vlaanderen. Zes genomineerden worden tijdens hun werkzaamheden op en naast de boerderij gevolgd. En daar is Sandra dus bij. Sandra baat, samen met haar man Wim, in Achterbroek een melkveebedrijf uit met 150 melkkoeien en een 120 stuks jongvee. Daarnaast is ze nog schepen in Kalmthout, o.a. voor landbouw, maar ook voor kinderopvang, ouderen, toerisme en dierenwelzijn. Verder is ze lid van Ferm en bestuurslid van Ferm-Agra. Als zuivelambassadrice ontvangt ze regelmatig scholen en andere groepen op de boerderij. Zij vindt het nl. belangrijk dat mensen kennis maken met en binding houden met de landbouwsector.

Achter de rug ingeschreven

Het was haar man Wim die haar achter haar rug inschreef. “Als je eigen ventje je al een straffe vindt, das toch een schoon teken van waardering’, lacht Sandra. “Dus vond ik dat ik niet anders kon dan meedoen. Tot hiertoe waren de opnames wel plezant. De eerste opname was met alle kandidaten samen en ‘t zijn echt toffe boerinnen. Het was een heel gezellige dag en er is veel gelachen. Daarna filmden ze een dag bij elke kandidaat op de boerderij en volgden ze de activiteiten, die we naast het boerenleven nog ter harte nemen. Daar was ik in het begin wel wat zenuwachtig voor, omdat dan alle aandacht op één persoon is gericht en niet meer op de hele groep. Maar eens de opnamen gestart waren, viel die stress weg. Dat was een drukke maar leuke dag. Omdat er ook heel wat mensen waar ik vaak mee samenwerk hun steentje bijdroegen, was er veel afwisseling. Dan waren er nog een aantal praktische opdrachten, een korte quiz en een interview. Het ene lukte al wat beter dan ‘t andere, sluit Sandra af.

Stem jij Sandra mee naar de overwinning? Dat kan via www.destrafsteboerin.be

Volg je graag mee het boerinnenleven van Sandra? Kijk dan op de facebookpagina van Melkautomaat Achterbroek

Foto: ©Carl Vandervoort

Facebook78
Twitter
Follow Me
Tweet