Laatste nieuws:
Kalmthoutse Buurtinformatienetwerken organiseren BIN-Kerk-café

Kalmthoutse Buurtinformatienetwerken organiseren BIN-Kerk-café

Als aanloop naar de nationale actieweek “1dag niet” welke loopt van 19 tot en 25 oktober, geven de Kalmthoutse BINs de aftrap op vrijdag 16 oktober. Het is de zevende nationale actie die gericht is op het bestrijden van woningdiefstallen.

Ook tijdens dit corona-tijdperk komen de donkere dagen weer op ons af en is het aangewezen om burgers te wijzen op de preventieve mogelijkheden die er zijn om de woning beter te beschermen.

Stan Wagemans en Gilbert Uitdenhouwen

In de gemeente Kalmthout zijn zestien BINs die hun beste beentje voorzetten om daaraan te werken. Samen hebben ze ervoor gekozen om ook in deze corona-periode de burgers uit te nodigen om tips aan te bieden en er samen voor te gaan. Om het geheel veilig te organiseren kunnen we gebruik maken van het kerkgebouw van Heide, zo is er voldoende ruimte om alle regels te volgen die momenteel gelden om het virus onder controle te houden. Daarnaast hebben de organisatoren ook gemeend om dit alles wat ruimer te zien en het nog wat aantrekkelijker te maken. Dit gaat gebeuren aan de hand van een fototentoonstelling met oude foto’s van Kalmthout uit de collectie van Stan Wagemans, door de oudheidkundige kring van de gemeente die een aantal voorwerpen tentoonstelt. Daarnaast zal beeldend kunstenaar Gilbert Uitdenhouwen de aandacht trekken met het thema 25 jaar standbeeld van Suske en Wiske in Kalmthout.

Kalmthoutse Buurtinformatienetwerken organiseren BIN-Kerk-café

Alarmen en computercrime

Het geheel wordt ondersteund door het gemeentebestuur van Kalmthout en de Lokale politie zone Grens. Naast standen rond veiligheid die verzorgd worden door de politie, de brandweer, Bin-kenniscentrum, gemeentebestuur en de BIN’s zelf, zal er info voor handen zijn over alarmen en computercrime. Buiten aan de kerk zal de politie tijdens de openingsuren fietsen markeren. In de kerk wordt een ontmoetingsruimte ingericht waar de bezoekers kunnen samen zitten, als welkom wordt door de organisatie een drankje aangeboden. Het evenement is voor het publiek toegankelijk op vrijdag 16 oktober van 17:00 tot 20:00 en op zaterdag 17 oktober van 10:00 tot 20:00

LvdB

Facebook17
Facebook
Twitter