Laatste nieuws:
Kalmthout krijgt twee regenboogzebrapaden en LGBTQIA+ actieplan

Kalmthout krijgt twee regenboogzebrapaden en LGBTQIA+ actieplan

Gemeenteraadslid Inneke Bosmans van Open Vld Kalmthout legde tijdens de laatste gemeenteraad een voorstel neer dat er toch minstens 1 permanent regenboogzebrapad zou komen in Kalmthout. Het bestuur ging er mee akkoord om er twee aan te leggen en er een LGBTQI+ actieplan aan te verbinden.

Elke vorm van disciminatie is onaanvaardbaar

“Als gemeente moeten we het signaal geven dat elke vorm van discriminatie tegenover een individu om welke reden dan ook onaanvaardbaar is,” aldus gemeenteraadslid Inneke Bosmans (Open Vld Kalmthout). “Zijn wie je bent is blijkbaar nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Dat bewijst de moord in Beveren, maar ook in Kalmthout merken we on- en offline dat er nood is om een duidelijk signaal te geven aan intolerant gedrag. Daarom vroegen we om in Kalmthout tenminste één regenboogzebrapad te voorzien op een centrale locatie, bijvoorbeeld aan het marktplein, de Kapellensteenweg in het centrum of in de Heidestatiestraat ter hoogte van het Willy Vandersteenplein. Ik ben dan ook heel blij dat het gemeentebestuur akkoord ging om er twee aan te leggen, één aan winkelcentrum De Beek en één aan het Willy Vandersteenplein.”

Actieve communicatie

Fractieleider van meerderheidspartij CD&V, Didier Van Aert, bedankte Open Vld Kalmthout voor het voorstel en verdiepte het in één adem door er ook een LGBTQIA+ actieplan aan te verbinden. Hierbij denkt hij bijvoorbeeld aan actieve communicatie rond dit thema, een aparte pagina op de website en het gebruik van diverse foto’s in de gemeentelijke communicatie. Het is nu aan het bestuur om dat verder uit te werken.

Hart onder de riem

“Wij zijn zeer blij met de steun voor ons voorstel en de verdieping ervan door de meerderheid,” besluit Johan Cassimon, voorzitter van Open Vld Kalmthout. “Dit kan zeker een hart onder de riem zijn voor vele inwoners die zich tot op heden anders voelden en/of zichzelf niet durfden te zijn. Dit toont nog maar eens aan dat constructief oppositie voeren werkt en we zijn blij het bestuur als partner te vinden in deze belangrijke waarde.”

Bron: Open Vld Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook82
Facebook
Twitter