Laatste nieuws:
Kalmthout krijgt een burgerbudget in 2020

Kalmthout krijgt een burgerbudget in 2020

Open Vld Kalmthout wil de komende zes jaar hard inzetten op burgerparticipatie. Ook in het verkiezingsprogramma van de meerderheid staat volgende zinsnede: “De inwoners moeten mee rechtstreeks kunnen betrokken worden in de besteding van middelen in hun buurt.” Gemeenteraadslid Wouter Vanden Bergh (Open Vld Kalmthout) nam de proef op de som en deed in de gemeenteraad een voorstel van reglement om een burgerbudget op te starten.

Wouter Vanden Bergh: “Ik ben verheugd dat alle partijen enthousiast zijn om hieraan mee te werken. Er was wel onenigheid over de voorwaarden waaraan zo’n burgerbudget dan moet voldoen. De debatten gingen vooral over de vraag of het burgerbudget opgedeeld moet worden per wijk of het ook mogelijk moet zijn voor een project voor heel de gemeente. Ons voorstel was bedoeld als eerste aanzet, wij zijn blij dat het nu in een stroomversnelling geraakt.”

Schepen van participatie Lukas Jacobs engageerde zich om nog dit jaar een definitief reglement over het burgerbudget op te stellen in overleg met alle partijen uit de gemeenteraad. In 2020 zal de eerste ronde van start gaan. Open Vld Kalmthout hoopt op deze manier, door constructieve voorstellen te doen, nog veel punten uit zijn programma waar te maken.

Bron en foto: Open VLD Kalmthout

Facebook21
Facebook
Twitter
Visit Us