Laatste nieuws:
Kalmthout investeert in toegankelijkheid cultuurhuizen

Kalmthout investeert in toegankelijkheid cultuurhuizen

Grondige opknapbeurt voor oprit Cultuurcafé O*KA

De oprit van Cultuurcafé O*KA is aan een grondige opknapbeurt toe. De oprit wordt dan ook volledig vernieuwd. Naast de aanleg van betonnen grasdallen wordt ook een klinkerpad aangelegd. Die ingreep moet de toegang tot het café vergemakkelijken, in het bijzonder voor minder mobiele personen. De werken starten in het voorjaar van 2019 en duren vermoedelijk een viertal weken. Tijdens de werken wordt de parking afges­loten. De feestzaal blijft toegankelijk via de hoofdingang van het Cultuurcafé.

Nieuw fietspad naar muziekhuis Mimuze

Wie naar muziekhuis Mimuze wil, kan voortaan gebruik maken van een gloednieuw fietspad dat bereikbaar is via de Franse weg en het Onderzeel, in de KMO-zone Bosduin. De gemeente investeerde in die infrastructuur door de toename van het aantal bezoekers dat zich per fiets verplaatst.

Op termijn maakt de gemeente werk van een definitief fietspad vanaf het rondpunt tot Papier Michel op de Brasschaats­teenweg. Momenteel buigt een studiebureau zich over de verschillende opties, zodat het fietspad hopelijk in de komende jaren nog gerealiseerd kan worden.

INFO: openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 40

Facebook22
Facebook
Twitter
Visit Us