Laatste nieuws:
Kalmthout: Herinrichting De Vroente vanaf mei

Kalmthout: Herinrichting De Vroente vanaf mei

Vanaf mei 2022 starten de gemeente Kalmthout en het departement Omgeving van Vlaanderen aan de renovatie en verbouwing van De Vroente. Het gebouw krijgt een andere binneninrichting én een renovatie met heel wat aandacht voor duurzaamheid. Het gebouw moet logischer ingedeeld worden zodat bezoekers beter hun weg vinden. Het toeristisch infokantoor Visit Kalmthout vindt tijdelijk een plek in bureaucontainers.

Andere indeling én klimaatrobuust

De herinrichting van het gebouw staat al een tijd op de planning. De vaste tentoonstelling en andere publieke ruimtes worden naar voren gebracht. Kantoren en vergaderzalen komen dan weer achteraan. Op die manier worden de bezoekers sneller betrokken bij de inhoud die De Vroente biedt én bij de werking van het centrum.

Naast de herinrichting maakt de gemeente en Vlaanderen van de gelegenheid gebruik om het gebouw zelf op een duurzame en energiezuinige manier te verbouwen. Meer en betere isolatie, extra regenwaterbuffering… Zo is het gebouw klaar voor de toekomst.

Dienstverlening tijdens de verbouwing

De verbouwingen starten in mei en duren zo’n twee jaar. De medewerkers van De Vroente bieden enkel nog digitale en telefonische dienstverlening. Schoolbezoeken en andere activiteiten kunnen niet doorgaan. De Junior Rangers en de Libelhamelclub gaan wel verder maar vanuit een andere locatie. De medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos en het Grenspark Kalmthoutse Heide verhuizen tijdens de werken naar een andere locatie van waaruit ze hun werking verderzetten. Ook Visit Kalmthout zal voor een tijdje verhuizen. Zij verhuizen naar een bureaucontainer waar ze bezoekers ontvangen. Die container komt vooraan op de parking. Toiletten worden voorzien naast die bureaucontainer. Het Bijenteeltmuseum blijft tijdens de verbouwingswerken gesloten maar de parking blijft toegankelijk.

Voor alle actuele info over de verbouwing van De Vroente kan je terecht op de website van het departement Omgeving van Vlaanderen via deze link. Voor alle vragen over je bezoek en de toeristische mogelijkheden kan je terecht bij Visit Kalmthout.

Bron: Gemeente Kalmthout
Foto: Gemeente Kalmthout