Junior Ballet Antwerp danst MINIATURENqJunior Ballet Antwerp danst MINIATUREN

Junior Ballet Antwerp danst MINIATUREN

Junior Ballet Antwerp is een groep hoogopgeleide, pre-professionele jonge dansers uit alle hoeken van de wereld. Onder de leiding van voormalig Antwerps sterdanser Alain Honorez heeft de groep zicht verbazingwekkend snel bewezen als belangrijke speler binnen de Belgische/Vlaamse dansscène.

Springplank naar internationale carrière

Sinds 2019 biedt Junior Ballet Antwerp jonge getalenteerde dansers tussen 17 en 21 jaar de kans zich verder te ontwikkelen in een allesomvattend 2-jarig programma. Het initiatief slaat een brug tussen afstuderen en een professioneel dansgezelschap en betekent zo een springplank naar een internationale carrière. Met het oog op wat er van ‘de danser van vandaag’ verwacht wordt, kunnen de dansers proeven van en wennen aan de choreografische ideeënwereld van verschillende choreografen en wordt er ook podiumervaring meegegeven. De nadruk ligt op een eclectisch repertoire, een mix van klassiek en modern.

Grote verscheidenheid stijlen

In navolging van hun eerste grote succes – het frisse en originele SEASONS 4.0 – wordt met MINIATUREN opnieuw de grote verscheidenheid aan stijlen, choreografieën en innovatie onderstreept, stilaan hét handelsmerk van deze veelzijdige groep.

Gevarieerde soundscapes

MINIATUREN brengt werken samen van zowel bekende choreografen als van aanstormend talent! Het omvat onder meer een werk van onze dynamische in-huis choreografe Altea Nuñez en Brits choreograaf David Dawson, artistiek beschermheer van JBA. De gevarieerde soundscapes van, onder andere, Philip Glass en Max Richter, dragen er tenslotte toe bij, dat dit kleine juweeltje niet anders kan dan bevallen in kringen van zowel enthousiaste jongeren als van meer kritische en ervaren dans- en muziekliefhebbers.

Wanneer: 5 februari, deuren open om 19:00, aanvang 20:00
Waar: Zaal Lux Kapellen, Dorpsstraat 45, 2950 Kapellen
Inkom: €25,- p.p., €20,- voor bezoekers onder de 18 jaar.

Tickets zijn te koop via danstickets.be

Foto: ©Alain Honorez

Facebook80
Twitter
Follow Me
Tweet