Laatste nieuws:
Jorg Van Daele curator Empower Her Art Forum in Egypte
Jorg met enkele artiesten

Jorg Van Daele curator Empower Her Art Forum in Egypte

Het wondermooie Nationaal Museum van Egyptische Beschaving organiseert ‘Empower Her Art Forum’.

Eerste editie

“De eerste editie van Artoday’s ‘Empower Her Art Forum’ wordt gehouden in het Nationaal Museum van Egyptische Beschaving van 20 tot 24 mei, met meer dan honderd vrouwelijke kunstenaars uit 34 landen”, vertelt de bekende kunstenaar Jorg Van Daele. “Het evenement wordt onderschreven door de ministeries van Cultuur, Sociale Solidariteit en Milieu, samen met de National Council for Women en Egyptian Tourism Promotion Board, evenals een aantal lokale en internationale instanties en organisaties. De eregasten voor het Forum zijn de wereldwijde kunstenaar Camille Claudel en de Egyptische schilder Zeinab Al Sageny.”

Jorg Van Daele curator Empower Her Art Forum in Egypte2

Vrouwelijke kunstenaars sterker maken

“De oprichter van Empower Her Art Forum, Shereen Badr, benadrukte dat het doel van het Forum dit jaar is, om Egyptische, professionele, vrouwelijke kunstenaars sterker te maken, door middel van workshops en seminars. Deze zullen plaatsvinden in het National Museum of Egyptian Civilization. Die is geselecteerd als toegangspoort van het Forum, terwijl het erop wijst dat de Egyptische beschaving door de eeuwen heen grote steun heeft getoond voor vrouwenkwesties.”

Elektronisch platform

“Badr kondigde ook de lancering aan van een elektronisch platform genaamd Arestial, bedoeld om de stemmen van vrouwen te versterken en veilige ruimtes te creëren voor het uitwisselen van meningen en gedeelde visies. Het platform zal ook vrouwen met een handicap ondersteunen bij het bereiken van sociale inclusie en gendergelijkheid. Evenals zelfontplooiing op het werk, gelijke economische rechten bevorderen en vrouwelijke vluchtelingen en ontheemde vrouwen ondersteunen. Het stelt vrouwelijke kunstenaars tevens in staat om vaardigheden op instapniveau verder te ontwikkelen, om hun professionele doelen te bereiken door middel van tentoonstellingspresentaties, workshops en seminars.”

Jorg Van Daele curator Empower Her Art Forum in Egypte3

Uitbannen van alle vormen van geweld tegen vrouwen

“Empowerment van vrouwen door middel van kunst, is een van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en een pijler van de nationale strategie voor empowerment van Egyptische vrouwen. Deze streeft naar het uitbannen van alle vormen van geweld tegen vrouwen en het bevorderen van sociale bescherming. De eerste missie van het Empower Her Art Forum is om bewustwording te creëren over het uitbannen van schadelijke praktijken tegen vrouwen en het empoweren van vrouwen.”’

Blij en trots

“Ik ben enorm blij en trots dat ik vijftien artiesten uit vijftien landen als curator mag laten deelnemen aan dit, voor Egypte en voor vele plekken in de wereld, enorm belangrijke item!

Hier vind je de link naar de presentatie van het evenement.

Facebook180
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen