Laatste nieuws:
21 Jorg Van Daele - Beeldhouwer-Kunstenaar - (c) Noordernieuws.be - DSC_1913

Jorg Van Daele curator eerste World Art Forum

Het eerste World Art Forum, een internationaal kunstforum met meer dan 150 kunstenaars uit ruim dertig landen, gaat door in Cairo, Egypte. De bekende, Kalmthoutse kunstenaar Jorg Van Daele zal er als curator fungeren.

Dertien internationale kunstenaars

Dit grootste, wereldwijde evenement voor ontwikkeling wordt ondersteund door, onder andere, de ministeries van Cultuur-Planning-Toerisme-Architectuur, de Verenigde Naties en de International Society of Contemporary Art in New York. Jorg Van Daele zal er met zijn New Jorg Gallery dertien internationale kunstenaars vertegenwoordigen, te weten Francis Borghys, Manu De Mey (België) , Andrea Penz (Oostenrijk) , Arlindo Alvarez (Portugal) , Jovana Kolic (Servië), Justyna Warwas (Polen) , Lalo Sanchez Valle (Mexico) , Maria Balea, Marinela Asavoaie (Roemenië), Olka Art (Canada), Petra Amtsberg (Duitsland), Ping Frederiks (Nederland) en Jorg Van Daele.

Enorme eer

“Het is de eerste tentoonstelling die er gehouden wordt nu het museum is verhuisd naar het imposante museum in Gizeh, vlakbij de piramides”, zegt een trotse Jorg Van Daele. “Ik vind het een enorme eer om deze jonge artiesten te mogen vertegenwoordigen. En dat op een locatie waar zoveel jaren de maskers, sarcofagen en juwelen van vele farao’s werden getoond. Het is geweldig om hier de werken van deze kunstenaars tentoon te mogen stellen in dit historische, zo belangrijke gebouw. Zelf was ik hier drie jaar geleden, na een internationaal beeldhouwerssymposium in Egypte. Op 15 januari is de VIP-opening, die vertegenwoordigd zal worden door de verschillende ministers, de Belgische ambassadeur en andere ambassadeurs en prominenten. De tentoonstelling begint op 15 januari en duurt tot 19 januari.”

Foto: Noordernieuws.be

Facebook106
Twitter
Follow Me
Tweet