Laatste nieuws:
Jonge ondernemers stellen hun producten voor

Jonge ondernemers stellen hun producten voor

Meer dan honderd Vlajo-ondernemers uit secundair en hoger onderwijs bereiden zich volop voor op hun eerste echte grote verkoopmoment. Op zaterdag 11 februari van 10 tot 17.30 uur palmen 28 mini-ondernemingen en ‘small business projects’ uit onze regio het Shoppingcentrum Promenade in Kapellen in en tonen en verkopen er hun producten.

Persoonlijke business-skills

In mini-ondernemingen verkennen jongeren hun persoonlijke business-skills aan de hand van een eigen onderneming. Ze worden met enkele klasgenoten ondernemer en richten een eigen bedrijfje op waarbij een idee wordt gecommercialiseerd met inzet van personeel en startkapitaal. Leerkrachten en professionals zorgen daarbij voor coaching samen met Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen). Dat is een organisatie die, dankzij steun van de Vlaamse overheid en het bedrijfsleven, jong talent de kans wil geven om zich creatief te ontwikkelen. Daarvoor wordt een brug geslagen tussen alle niveaus van het onderwijs en het bedrijfsleven.

Jonge ondernemers stellen hun producten voor2

Uitdaging

In september werden alle leerlingen en studenten van de laatste jaren secundair onderwijs en van het hoger onderwijs uitgedaagd om in kleine teams een businessconcept te bedenken, dat haalbaar is en inspeelt op de noden en wensen van de wereld van vandaag. Nu krijgen 28 regionale teams een plek op deze ‘Vlajo-verkoopdag’. Allen spelen ze met hun aanbod in op trends, hebben aandacht voor duurzaamheid en willen een eigen verhaal vertellen.

Jury

Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Kapellen, het management van Promenade en de handelarenvereniging, bezoekt de standen en bepaalt de winnaars. Die ontvangen om 17.30 uur een prijs in één van de categorieën: de beste verkoopstand, beste verkooptechnieken en het meest innovatieve product.

Tweede Vlajo verkoopdag

Een tweede Vlajo verkoopdag, waaraan 80 ondernemingen deelnemen uit gans de provincie, is gepland op zaterdag 25 maart van 10 tot 18 uur in het Wijnegem Shoppingcentrum.

MLH

Foto: © VLAJO

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen