Laatste nieuws:
Jonge muzikanten aan het werk op festivalweekend

Jonge muzikanten op festivalweekend Academie Muziek en Woord

Op 6, 7 en 8 mei 2022 vindt opnieuw het groot festivalweekend van de Academie voor Muziek en Woord van Brasschaat en Kapellen plaats. Alle leerlingen krijgen de kans om hun muzikaal talent te tonen op diverse podia zowel in openlucht, in de concertzaal van de academie en in de kerk van de Bethanie aan de Lage Kaart in Brasschaat. Er zijn ‘open lessen’, open repetities, try-outs en je kan ook terecht op een heuse instrumentenmarkt.

Vrijdagavond wordt de aftrap gegeven met diverse concerten kamermuziek in de concertzaal van de Academie aan de Ploegsebaan 144 in Braschaat. Het hele weekend zijn er optredens. Van kamermuziek tot symfonische orkest, van combo tot bigband, van solo, samen- en koorzang, Zowel solisten, ensembles als orkesten verschijnen op één van de podia. Ook de leerlingen uit de nieuwe richtingen experimentele muziek en DJ kan je voor het eerst aan het werk zien en horen. In de pop-up bar kan je doorlopend genieten van een drankje en stil je de kleine honger aan de foodtruck. Zaterdagavond wijken de muzikanten van het harmonieorkest en de Brascoband uit naar zaal Lux aan het Marktplein voor een unieke concertavond vanaf 19 uur.

Het volledige programma kan je vinden op www.academiebrasschaat.be/festival. De toegang tot dit festivalweekend is volledig gratis.

(MLH)

Foto:PxHere

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet