Laatste nieuws:
Jeugdraad kiest ‘JOT’ als nieuwe naam voor EE-café

Jeugdraad kiest ‘JOT’ als nieuwe naam voor EE-café

Het voormalig EE-café (voorheen Sportkaffee) boven de Heuvelhal wordt omgedoopt tot JOT, wat staat voor ‘Jeugd’, ‘Ondernemen’ en ‘Time-out’.

De gemeente zorgde er met de nodige breekwerken, nieuwe toiletten, vernieuwde elektriciteit enz. voordat de zaal grondig werd opgefrist. Zodra de coronacrisis het toelaat, zal de zaal ter beschikking kunnen worden gesteld voor fuiven, repetities, vergaderingen, als kantine voor sportverenigingen, … Kortom: een multifunctionele ruimte voor Essense verenigingen!

De Essense jeugdraad en jeugdverenigingen zijn al langer vragende partij voor een kleinere fuifzaal. Toen het EE-café (voormalig Sportkaffee) vrij kwam, maakte het schepencollege op vraag van jeugdschepen Arno Aerden (sp.a-JijmaaktEssen) dan ook budget vrij voor een grondige opfrissing van de zaal. Volgens sportschepen Brigitte Van Aert (CD&V) is de multifunctionaliteit van de zaal een troef voor de sportclubs. Zij kunnen de JOT gebruiken voor tal van mogelijkheden: als cafetaria voor of na trainingen, voor vergaderingen, voor clubactiviteiten, …

De naam JOT werd door de jeugdraad tijdens een brainstormsessie na het zien van de ruimte bedacht. Andere kanshebbers waren ‘De Keet’ en ‘Heuveltje’.

Bron en foto’s: Arno Aerden

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet