Laatste nieuws:
Jeugdraad Kalmthout wordt een Transformer
Jeugdraad Kalmthout wordt een Transformer

Jeugdraad Kalmthout wordt een Transformer

De Vereniging Vlaamse Jeugddiensten (VVJ) daagt de Vlaamse jeugdraden uit om zich helemaal om te gooien en heruit te vinden. De Kalmthoutse jeugdraad is samen met Kortrijk en Overijse geselecteerd voor dat Transformerz-traject. Op zaterdag 19 maart organiseerden ze een grote brainstorm ‘Salon Expert’ in kasteel Boterberg. “Een superlocatie, een gezellige sfeer en vooral heel veel ideeën om vanaf nu mee aan de slag te gaan”, vat Amber Daniels, voorzitter van de Kalmthoutse jeugdraad, de dag samen.

“Het Transformerz-project van de VVJ wil hetconcept van een jeugdraad overboord gooien. Het begin is een wit blad. Zo denken we opnieuw na over een ultieme vorm van jeugdparticipatie in onze gemeente. Wat hebben de kinderen en jongeren nodig om hun noden en behoeften kenbaar te maken en om mee te bouwen aan het jeugdbeleid?”, verduidelijkt Amber.

De Kalmthoutse jeugdraad volgt een proces onder begeleiding van een coach van de VVJ. In totaal zijn er minstens tien sessies. Het hele traject duurt zeven tot acht maanden. Een onderdeel daarvan was Salon Expert. Daar nodigde de jeugdraad een twintigtal personen uit om hun inspirerende ideeën over participatie aan het jeugdbeleid te delen.

“Alles kan”, gaat Amber verder. “De jeugdraad kan veranderen in een volledig nieuw participatiemodel. Wie weet wordt alles digitaal… Waar Transformerz precies zal landen, is moeilijk in te schatten maar landen zullen we.”

“Op Salon Expert brainstormden we er alvast op los met vele vernieuwende ideeën als resultaat. Die kunnen het begin zijn van een nieuwe jeugdraad,” besluit Amber.

De transformatie van de drie jeugdraden is binnenkort te volgen op www.transformerz.be

INFO:
jeugd@kalmthout.be, 03 620 22 65

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us