Laatste nieuws:
Jeugdraad dankt jeugdwerkers tijdens tweede Essense Nachtraad

Jeugdraad dankt jeugdwerkers tijdens tweede Essense Nachtraad

Op woensdag 9 mei om 20.00 uur vindt de tweede Essense Nachtraad plaats in café Hoek City. Dit evenement werd vorig jaar in het leven geroepen door het dagelijks bestuur van de jeugdraad om de jeugdwerkers van Essen te bedanken voor hun inzet tijdens het afgelopen werkjaar.

Aan de vooravond van Hemelvaart brengen we al die jeugdleiders en leidsters samen en bedanken we hen met enkele gratis consumpties. Het wordt een gezellige bijeenkomst!

Uitreiking van het Gouden Ei

Diezelfde avond reikt de jeugdraad het Gouden Ei uit aan iemand die zich het afgelopen jaar extra verdienstelijk heeft gemaakt op vlak van het Essense jeugdwerk. De genomineerden voor dit jaar zijn de Wolk Foundation, Ann Mortier en Patrick Maeyaert van vzw Chiro Happy Dorp en Steff Nouws als aftredend voorzitter van de jeugdraad. De jeugdraad besliste op 18 april al wie het Ei mee naar huis mag nemen. Voor de genomineerden is het dus spannend afwachten.

Ondertekening van het charter beschermd weekend

De jeugdraad heeft ooit het charter beschermd weekend in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de jeugdverenigingen elkaar onderling niet concurreren tijdens 1 gekozen feestweekend. Het charter voor 2019 wordt officieel ondertekend door de afgevaardigden van de jeugdverenigingen.

Aankondiging memorandum

Als kers op de taart kondigt de jeugdraad de komst aan van hun zelf geschreven memorandum. De jeugdraad heeft het afgelopen anderhalf jaar heel wat inspraak gehad op de algemene vergadering en via een heel aantal methodieken gepolst naar de mening van jongeren over verschillende thema’s zoals mobiliteit, ruimte om te feesten, diversiteit en jeugdwerk voor allen, ruimte om te experimenteren enzovoort.

Bron en foto: gemeente Essen

CJ

Facebook8
Facebook
Twitter
Visit Us