Laatste nieuws:
Jeugd krijgt volop kansen tijdens Klassiek in het Park in Brasschaat2
Wnd. burgemeester Philip Cools, cultuurschepen Carla Pantens en financieschepen Bruno Heirman wensen Carl Huybrechts en Robert Groslot alvast veel succes met de achtste editie van ‘Klassiek in het Park’.

Jeugd krijgt volop kansen tijdens “Klassiek in het Park” in Brasschaat

In het gemeentehuis van Brasschaat werd de achtste editie van ‘Klassiek in het Park’ voorgesteld. Op zaterdag 16 juli kan je weer genieten van een muzikale topavond in de schaduw van het Kasteel van Brasschaat.

In 2013 opperde burgemeester Jan Jambon (N-VA), notoir operaliefhebber en huidig minister-president van de Vlaamse Gemeenschap en minister van cultuur, het idee om een openlucht operaconcert in het gemeentepark te organiseren. Dat viel niet in dovemansoren van Carl Huybrechts, zelf inwoner van Brasschaat, die meteen bij zijn goede vriend Robert Groslot aanklopte voor de nodige muzikale ondersteuning. Jaar na jaar werd de formule verfijnd en ondertussen is ‘Klassiek in het Park’ een blijver, dat jaarlijks meer dan 3000 muziekliefhebbers kan bekoren. De organisatoren, vzw Klassiek in het groen, slaan ondertussen volop de vleugels uit en tekenen tijdens de zomermaanden voor gelijksoortige concertavonden in Westende-Bad, Antwerpen en Maasmechelen.

Jeugd krijgt volop kansen tijdens "Klassiek in het Park" in Brasschaat

Rockstar

“Dit jaar brengen wij een hommage aan een rockstar uit Wenen”, stelt “Master of ceremony” Carl Huybrechts. “Want mocht Wolfgang Amadeus Mozart nu geleefd hebben, dan zou hij bij de groep van de allergrootste artiesten van het moment horen.” Mozart was in de 18de eeuw een graag geziene gast bij koningen en keizers. Op hun vraag toerde hij de wereld rond, concerteerde in hun paleizen en bracht daar zijn muzikale composities. Ondanks het feit dat Mozart maar 35 jaar oud werd, liet hij een gigantische hoeveelheid prachtige composities achter. Hij componeerde meer dan twintig opera’s, waaronder Le nozze di Figaro, Don Giovanni, Cosi Fan Tutte en Die Zauberflöte. Artistiek directeur Robert Groslot en casting director Aaron Wajnberg selecteerden voor dit concert de mooiste en bekendste werken uit het oeuvre van Wolfgang Amadeus Mozart. De aria’s worden gebracht door de sopranen Tineke Van Ingelgem en Morgane Heyse en de baritons Danylo Matviienko en Kris Belligh. De muzikale begeleiding is in handen van het Groslots Great Globe Orchestra onder leiding van Robert Groslot.

Jeugd krijgt volop kansen tijdens "Klassiek in het Park" in Brasschaat
Carl Huybrechts en Robert Groslot duimen alvast voor goed weer om Mozart te laten schitteren in Brasschaat
Jeugd

“Als je weet dat de muziek van Mozart meer dan 6,3 miljoen keer per maand beluisterd wordt op Spotify en dat veel luisteraars daarvan vrij jong zijn, mag je wel stellen dat die klassieke muziek ook bij de jeugd in trek is”, zegt Carl Huybrechts. ‘Daarom dat wij ons podium ook graag vrijmaken voor jong talent.’ Het jongerenkoor Waelrant uit Borgerhout, winnaars van The World Choir Games 2021 in Antwerpen, en de jonge dansers van Pivolté zullen hun opwachting maken. Daarnaast krijgt de 18 jarige fluitiste Liesl Vanoverberghe uit Kortrijk de kans om de concertweide in de schaduw van het Kasteel van Brasschaat te betoveren met haar muziek. Groslot noemde haar één van de toptalenten van ons land, die een internationaal hoog niveau haalt in haar uitvoeringen zonder dat ze al aan het conservatorium studeerde.

Wienerplatz

Wie wil meegenieten van ‘De zomer van Mozart’ op zaterdag 16 juli is welkom vanaf 18.00 uur in het gemeentepark van Brasschaat. Op de ‘Wienerplatz’ met muziekkiosk, opgebouwd op het grasveld in de schaduw van het kasteel, treden in afwachting van het concert jonge muzikanten op. Er is volop tijd voor een hapje en een drankje aan één van de foodstands. Om 20.30 uur begint het concert. Na afloop, vanaf 22.00 uur, wordt vanop de muziekkiosk walsmuziek gespeeld en kan men onder de sterrenhemel dansen naar hartenlust. Meer info, inclusief kaarten reserveren, krijg je via www.klassiekinhetpark.be.
Ook in de Brasschaatse bibliotheek, Bredabaan 407 kan men terecht voor tickets.

Foto: © MLH

MLH

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet