Laatste nieuws:
Maaike van den Bergh en Steven Van Tilborgh - Liefde via internet - (c) Noordernieuws.be - HDB_3360u75

Zij vonden hun grote liefde via internet. Steven en Maaike vertellen!

Als je alleen bent, is een nieuwe liefde vinden niet altijd even gemakkelijk. Want waar kan je iemand ontmoeten? Als je niet graag uitgaat of sport en al je collega’s zijn getrouwd, wordt het kringetje al snel erg klein. Het internet kan hier een grote uitkomst in bieden, al zijn er wel valkuilen waar je op moet letten.
Steven Van Tilborgh (48) en Maaike van den Bergh (44) zochten en vonden hun grote liefde: elkaar!

Sociale contacten

Maaike is getrouwd geweest, sinds dertien jaar gescheiden en de trotse moeder van twee prachtige kinderen. “In 2008 ben ik in Essen komen wonen. Mijn kinderen gingen hier naar school en zodoende had ik al heel wat sociale contacten opgebouwd. Ik heb ruim negen jaar samengewoond totdat het helaas fout liep. Toen ben ik een paar maanden alleen geweest en dat was een zware tijd. Ik volgde een opleiding voor hondentrimster en had de zorg voor twee pubers. Na die maanden, met een heel vol en druk leven, kreeg ik toch de behoefte aan die ene, die blijvend bij me zou passen.
Omdat ik altijd langdurige relaties heb gehad, had ik ook niet veel ervaring met het zoeken naar een partner. In mijn omgeving hoorde ik steeds meer over mensen die op datingsites zaten. Iedereen die vrijgezel was sprak erover en ik wilde er ook wel op kijken.

Fake profielen en getrouwde mannen

In het begin zoek je een site die gratis is en dat werd Tinder. Het is ongelooflijk, iedereen spreekt je aan op zo’n site! Mannen van achttien tot diep in de zeventig. Ik heb onnoemelijk veel fake profielen voorbij zien komen. Zelfs mensen hier uit onze gemeente, die getrouwd zijn of een relatie hebben! Ik heb verschillende dates gehad, maar elke keer draaide het uit op een teleurstelling. Mijn vriendinnen, die me heel goed kennen en me altijd hebben gesteund, hoorden mijn verhalen aan en gaven hun ongezouten mening. Ik werd steeds sterker en zekerder van mezelf, ik wist ook steeds beter wat ik wilde, maar vooral wat ik niét wilde. Ik heb keihard gewerkt en nog. ZO kon ik mijn huis kopen, mijn hondentrimsalon openen. De steun van mijn vriendinnen en ouders heeft me ongelooflijk geholpen! Ik heb nog dates gehad en elke weer was het weer een teleurstelling. Dus op een gegeven moment had ik het gehad en dacht: laat maar! Mijn vriendinnen zeiden: ‘Op elk potje past een dekseltje’, waarop ik zei: ‘Ik denk dat ik een vierkant potje ben’. En om dat te bewijzen ben ik op een bepaalde site gegaan.”

Twee keer getrouwd geweest

“Ik ben twee keer getrouwd geweest”, vertelt Steven. “De eerste keer achttien jaar. We kregen twee prachtige dochters, die ondertussen al 21 en 23 jaar zijn. Het huwelijk eindigde en we zijn in een vechtscheiding uiteen gegaan. De moeder van mijn dochters heeft haar kinderen al zeven jaar niet meer gezien en ik stond er alleen voor. Maar eigenlijk was dat al jaren zo, omdat ze alkoholieker was, zelf drink ik niet. Ik beging een flater door snel een andere partner te nemen, iemand uit onze vriendenkring. Ik vond die vrouw erg aantrekkelijk en ben ervoor gegaan, terwijl iedereen in mijn omgeving het me afraadde. Ook mijn dochters en ouders. Ik zag haar fouten wel, maar dacht haar daarmee te kunnen helpen en haar gelukkig te maken. Daarom vroeg ik haar ook ten huwelijk, maar meer om haar een plezier te doen. Helaas heeft het niet gewerkt en zijn we na drie jaar gescheiden. Ik was van plan nooit op een datingsite te gaan en wilde iemand op een gewone manier ontmoeten. Na een paar dates die op niets uitliepen, ben ik op aandringen van mijn dochter toch maar op internet opgegaan om iemand te zoeken die bij me paste. De eerste die ik leerde kennen was Maaike.”

internetliefde - Steven en Maaike

Voorstellen op basis van overeenkomsten

“Eigenlijk zat ik op die site om te bewijzen dat er niemand was die bij me paste”, legt Maaike uit. “Maar vriendinnen bleven aandringen, dus wilde ik aantonen dat het zo niet werkt. Op deze site moest je vragenlijsten invullen en eerlijk beantwoorden. Dat is op die andere sites ook, maar als je ervoor betaalt is het weggegooid geld als je niet eerlijk bent.”
“Ik was ervan overtuigd dat als een vrouw betaalt om op een datingsite te gaan, ze ook serieus op zoek is”, vult Steven aan. “Dat het geen vleeskeuring is zoals op Tinder.”
“Dat vond ik dus ook”, beaamt Maaike. “Ik had mijn lijstje ingevuld voor wat ik in een match zocht. Na een week kreeg ik de melding of ik mijn zoekcriteria wilde aanpassen, omdat er geen matches waren. Maar ik dacht: ‘Nee! Ik heb me heel mijn leven al aangepast aan anderen, dat wil ik niet meer. Ook niet dat een ander zich aan mij aanpast. Zelfs mijn kinderen vonden mij anders in een relatie, niet mezelf dus. Op een gegeven moment kreeg ik wel voorstellen op basis van overeenkomsten. Daar was een puntensysteem voor, bijvoorbeeld 65 punten, tot ik een voorstel kreeg van iemand die 132 punten had. Dat was Steven dus.”

Normen, waarde en respect

“Ik kreeg ook voorstellen, die waren dan met een wazige foto”, vertelt Steven. “Dat waren vrouwen die niet betaalden om op de datingsite te gaan en waar je niet mee kunt chatten. Je kon dan een deel van het profiel lezen en aan de hand daarvan kon je iemand ‘liken’. Als je dat allebei doet, dan kun je de foto’s zien. Bij ons was dat niet zo, omdat we allebei betaalden waren onze foto’s gewoon te zien.”
“Ik zag Steven voorbij komen in een partnervoorstel”, vertelt Maaike. “Ik opende zijn profiel en dacht: Daar kan ik iets mee! Bovenaan zijn lijstje stond: normen, waarde en respect. En dat stond ook precies bovenaan mijn lijstje. Ik zag twee heel leuke, jonge meiden bij hem staan en dat vond ik plezant, want ik zag zo een heel spontane vader. Alles wat verder op zijn lijstje stond, was precies wat er ook bij mij op stond. Ik heb hem een berichtje gestuurd: ‘Mijn complimenten voor je twee prachtige dochters.’ Dat was op vrijdag 13 december.”

Zoveel overeenkomsten

“Dat is leuk! dacht ik toen ik haar berichtje las. We zijn in gesprek geraakt, al was het maar kort, omdat het weekend voor de deur stond met een volle agenda”, legt Steven uit.
“Maandag stuurde ik hem een berichtje met de vraag hoe zijn weekend was verlopen”, zegt Maaike. “Toen zijn we uitgebreid in gesprek geraakt en Steven vroeg meteen wanneer we konden afspreken. Hij woont in Gooreind en op donderdag 19 december hebben we afgesproken in Maria-Ter-Heide. Dat beviel zo goed, dat we er tot sluitingstijd hebben gezeten en zijn toen naar een andere bar gegaan. Daar hebben we tot drie, vier uur in de morgen gezeten. We hadden zoveel overeenkomsten, er was zoveel herkenning en we hebben zo gelachen. We hebben een gelijkaardig leven geleid, dezelfde opvoeding gehad, onze eigen manier van opvoeden, allebei zelfstandig, terwijl we met niets zijn begonnen. Van tevoren had ik wel gezegd: ik wil met je afspreken als je open kunt zijn.”

Daten via internet - Steven en Maaike vertellen!

We zijn altijd samen

“Waarop ik antwoordde dat ik niet wist of ik zo open kon zijn. Maar uiteindelijk ben ik dat wel geweest en nu nog. We vonden het allebei belangrijk dat er geen ‘lijken’ uit de kast zouden vallen.”
“Daarna ging het in stroomversnelling”, vertelt Maaike. “Steven is de volgende dag naar mij gekomen en is niet meer weggegaan. Zaterdag heb ik zijn kinderen leren kennen hij zondag die van mij.”
“Ik ben de keuring doorgekomen”, lacht Steven. “En iedereen in onze omgeving, ouders, vrienden, kinderen, zei: ‘Jullie horen bij elkaar!’ Ze zagen ons openbloeien, de interacties die we hadden en hebben. Vanaf de eerste keer dat we elkaar ontmoet hebben is het heel snel gegaan, we zijn altijd samen.”

Maaike van den Bergh en Steven Van Tilborgh - Liefde via internet

Hadden we elkaar maar eerder ontmoet

“Zijn kinderen hadden hun pappa en mijn kinderen hadden hun mama terug”, vult Maaike aan. “Sinds de eerste dag dat ik Steven heb leren kennen heb ik elke dag gelachen en ik slaap geweldig. Door corona werden we gedwongen nog meer samen te zijn, geweldig! Natuurlijk balen we van corona, maar niet van elkaar. Steven is het beste dat me ooit is overkomen, gewoon, omdat ik hem heb leren kennen. We steunen elkaar 100% in alles. Ik ben er trots op dat ik me op die datingsite niet anders heb voorgedaan, dat ik me aan mijn streefdoel heb kunnen houden en toen kwam hij voorbij.”
“Hadden we elkaar maar veel eerder ontmoet”, zegt Steven. “Het grootste compliment is dat onze kinderen regelmatig zeggen: ‘We hebben onze ouders terug zoals ze echt zijn!’”

NN

Foto’s: Noordernieuws.be, Maaike van den Bergh

Facebook271
Twitter
Follow Me
Tweet