Laatste nieuws:
Integrale controle op mobiel banditisme

Integrale controle op mobiel banditisme

Dinsdagmiddag en –avond is er een grote integrale verkeerscontrole gehouden langs de A58 ter hoogte van Wouw. Tijdens de controle is ook informatie verzameld om in de toekomst mobiel banditisme tegen te gaan. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen. Deze groepen maken zich schuldig aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting en zakkenrollerij.

Aan deze integrale controle werkten mee: de belastingdienst, de Koninklijke marechaussee, het team Verkeer, de afdeling identiteit- en documentenfraude en de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM).

Resultaten

Tijdens de verkeerscontrole zijn er 72 voertuigen grondig gecontroleerd. In deze voertuigen zaten 62 personen met een andere nationaliteit. De belastingdienst heeft negen keer onrechtmatig gebruik van een buitenlands kenteken geconstateerd. Allen is een aanslag opgelegd van ongeveer 1.500 euro per voertuig. Een persoon heeft een bekeuring gekregen van 80 euro omdat deze gebruik maakte van een handelaarskenteken, zonder daarvoor de juiste papieren te kunnen overleggen.
De afdeling identiteit- en documentenfraude heeft 62 buitenlandse documenten gecontroleerd. Deze waren allemaal origineel en in orde.
De Koninklijke Marechaussee heeft één openstaande boete van 117 euro laten betalen en heeft één aanhouding verricht in verband met de overleveringswet aan Polen.
Tenslotte is er ook drie gram hennep (gebruikershoeveelheid) in beslag genomen.

Bron: Politie.nl
Foto: Pixabay

Facebook8
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us