Laatste nieuws:
innovatiecampagne-2016-stem-op-patrick-van-ham

Innovatiecampagne 2016: stem op Patrick Van Ham!

Patrick Van Ham, melkveehouder uit Wuustwezel, is met zijn ‘melkmobiel’ verkozen tot één van de tien laureaten van de innovatiecampagne 2016 van het Innovatiesteunpunt voor landbouw en platteland. Het publiek krijgt nu de kans om één van deze tien laureaten uit te roepen tot dé publiekswinnaar 2016. Stemmen kan tot en met 7 december 12 uur. Je kan stemmen op één of meerdere kandidaten, maar je mag slechts één keer stemmen per mailadres.

Patrick bouwde de ‘melkmobiel’, een mechanische melk-arm die zijn echtgenote helpt bij het fysiek belastende melken. Zij ondervond problemen aan haar elleboog, pols en schouder en kon daardoor de activiteit nog maar moeilijk aan. Om hiervoor een oplossing te creëren, verbouwde Patrick een tweedehands scootmobiel.

Aan het plafond van de melkstal installeerde hij een rail waarlangs de constructie rijdt. Een draaibare steun zakt naar de melkput. De persoon die melkt staat in de steun, die zorgt voor stabiliteit. Uit de steun schuift een buis met aan het uiteinde een metalen schoen waarin een melkstel kan worden opgehangen.

Om het melkstel in de hoogte te verplaatsen, installeerde Patrick een elektrische sturing. Dankzij deze melkmobiel verkleint de fysieke belasting van het aanhangen van de melkstellen enorm.

Stem voor de melkmobiel van Patrick Van Ham en maak hem tot publiekswinnaar van de innovatiecampagne 2016.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JV

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us