Laatste nieuws:
Inneke Bosmans stopt met pijn in het hart als gemeenteraadslid

Inneke Bosmans stopt met pijn in het hart als gemeenteraadslid

Inneke Bosmans van Open Vld Kalmthout legt haar mandaat als gemeenteraadslid neer. Ze wil voltijds als zelfstandige aan de slag en dat is moeilijk combineerbaar met haar gezinsleven en haar politiek engagement.

“Ik doe dit met pijn in het hart,” aldus Inneke Bosmans. “Maar als ik me volledig wil inzetten voor mijn job als zelfstandig ontwerper en mijn man en kinderen nog wil zien, kan ik me nog onvoldoende voorbereiden op de gemeenteraad. Als eenmansfractie vergt het wel wat werk om al die dossiers op te volgen. En ik verwacht van mezelf dat ik dat ook ten volle kan doen.”

Geen definitief afscheid

“Dit is geen definitief afscheid,” vervolgt Inneke Bosmans. “Ik blijf actief in het bestuur en sluit niet uit dat ik me in de toekomst nog kandidaat stel voor een lokaal politiek mandaat als mijn professionele- en gezinssituatie dat toelaat. Ik wil alle gemeenteraadsleden bedanken voor de fijne samenwerking en heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger Johan Cassimon het goede werk gaat voortzetten.”

Verkeersveiligheid, lagere belastingen en burgerparticipatie

Johan Cassimon, jonge vader van drie kinderen en geboren en getogen Kalmthoutenaar, heeft zin in de uitdaging: “Ik moest wel even slikken toen Inneke het nieuws vertelde. Ze is echt een sterke politica, die de afgelopen twee jaar in de gemeenteraad belangrijke zaken binnenhaalde. Zo streed ze voor voldoende ondersteuning voor ondernemers tijdens de pandemie en kwamen er, op haar voorstel, ook in Kalmthout regenboogzebrapaden. Ik weet dus wat te doen, wil ik haar tijdens de bestuursvergaderingen nog onder ogen durven komen. Ik zal me vooral inzetten voor meer verkeersveiligheid aan de overwegen, lagere belastingen en meer burgerparticipatie.”

Het is al de tweede wissel bij Open Vld Kalmthout in de gemeenteraad. Na Wouter Vanden Bergh, nu ook Inneke Bosmans. “Dat hoort erbij als je werkt met jonge, ambitieuze volwassenen,” aldus Johan Cassimon. “Het is onze bedoeling zulke jongvolwassenen een stem te geven in de gemeenteraad, maar het hoeft niet te verbazen dat hun gezins- of professionele situatie verandert doorheen hun mandaat. Zij krijgen kinderen, veranderen van job, … En ze willen hun politiek engagement natuurlijk nog altijd goed blijven uitoefenen. Wouter en Inneke blijven ook actief in ons bestuur, waardoor hun ervaring niet verloren gaat. Die wissels nemen we er dus graag bij om nieuwe stemmen te laten horen in het democratisch debat. Zeker in de Kalmthoutse situatie, met een absolute meerderheid en al jarenlang hetzelfde politieke personeel, is dat cruciaal.”

Johan Cassimon is ook voorzitter van Open Vld Kalmthout, maar daarvoor worden binnenkort nieuwe verkiezingen gehouden.

Bron en foto: Open Vld Kalmthout

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet