Laatste nieuws:
Inneke Bosmans nieuw gemeenteraadslid Open Vld Kalmthout

Inneke Bosmans nieuw gemeenteraadslid Open Vld Kalmthout

Eerste opvolger Inneke Bosmans (33) volgt Wouter Vanden Bergh (30) op als gemeenteraadslid voor Open Vld Kalmthout. Wouter kon door gezinsuitbreiding en extra professionele verantwoordelijkheden zich naar de toekomst toe onvoldoende smijten in zijn rol als raadslid. Hij blijft wel actief als bestuurslid van Open Vld Kalmthout.

Inneke Bosmans, een jonge mama, groeide op op den Heuvel en was zeventien jaar gepassioneerd lid van de scouts. Ze studeerde architectuur, is momenteel aan de slag als architect voor het gemeenschapsonderwijs en runt samen met haar vriend een interieurbedrijf in Kalmthout.

Goede ruimtelijke ordening en woonbeleid

“Door mijn achtergrond als architect wil ik in de gemeenteraad vooral strijden voor een goede ruimtelijke ordening en woonbeleid”, aldus Inneke Bosmans. “In Kalmthout zijn er bijvoorbeeld nog grote stappen te zetten wat betreft het stimuleren van innovatieve woonvormen zoals cohousing. Zelf ga ik binnenkort met mijn gezin en ouders ook aan cohousing doen. Je moet er immers niet alleen over praten, je moet het ook gewoon doen. Verder zal ik onze liberale prioriteiten op de agenda blijven zetten: een efficiënte overheid met lage lasten die investeert in de burgers en niet in zichzelf, meer inspraak en veilige verkeerssituaties, zeker rond de scholen en de stations. Ik wil ook graag Wouter bedanken voor zijn harde werk als gemeenteraadslid en ben blij dat hij zich achter de schermen blijft inzetten voor Open Vld Kalmthout.”

Gezinsuitbreiding

Wouter Vanden Bergh begon met veel enthousiasme aan zijn mandaat als gemeenteraadslid voor Open Vld Kalmthout, dat na een sabbatperiode vanuit het niets een zetel haalde. “Als enig raadslid voor Open Vld Kalmthout wilde ik toch voldoende wegen op het beleid”, vertelt Wouter. “Maar door gezinsuitbreiding en extra professionele verantwoordelijkheden voel ik mij niet meer optimaal in staat om in de toekomst aan die verwachtingen te voldoen. Daarom vond ik het beter om daar snel eerlijk en duidelijk over te zijn om zo Inneke volop de kans te geven haar stempel te drukken. Ze gaat dat heel goed doen en ik zal haar blijven steunen vanuit het bestuur van Open Vld Kalmthout.”

Bron en foto: Open Vld Kalmthout

Facebook40
Facebook
Twitter