Laatste nieuws:
Informatiemomenten Abbeyfieldhuizen in LDC 't Gasthuis

Informatiemomenten Abbeyfieldhuizen in LDC ‘t Gasthuis

Abbeyfieldhuizen zijn kleinschalige groepswoningen waar een tiental 55-plussers samenwonen. De gemeente wil weten of er in Essen een draagvlak is voor dit project. Daarom organiseert ze op 7 maart om 14.00 uur een aantal informatiemomenten in LDC ‘t Gasthuis.

Mensen die in een Abbeyfieldhuis wonen, kiezen ervoor om zelfstandig samen te wonen. Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement of studio, maar daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals een keuken en een eetkamer. Bewoners beheren zelf hun huis en beslissen hoe ze met elkaar gaan samenleven.

Door op deze manier samen te wonen ontstaat er spontaan een soort van informele zorg. De belangrijkste reden om voor een Abbeyfieldwoning te kiezen is de wens om enerzijds onafhankelijk te blijven en voldoende privacy te hebben en anderzijds niet alleen te hoeven leven en anderen te helpen.

Abbeyfield vzw kreeg een subsidie voor een innovatief project wonen van de provincie Antwerpen. De subsidie zorgt voor een samenwerking tussen de gemeente Essen, Abbeyfield vzw, De Ideale Woning en de provincie Antwerpen.

De gemeente wil peilen of er voldoende interesse is in deze manier van wonen. Ben je een 55-plusser en wil je meer te weten komen over dit project? Kom dan op donderdag 7 maart om 14.00 uur naar Lokaal Dienstencentrum ‘t Gasthuis in de Nollekensstraat. De volgende infomomenten worden ter plaatse bekend gemaakt.

Meer informatie over Abbeyfield? www.abbeyfieldvlaanderen.be

Meer info over data infomomenten? Kathleen Vanagtmael, huisvestingsambtenaar, 03 670 01 47

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us