Laatste nieuws:
Inbrekers gepakt na grote zoektocht Belgische en Nederlandse politie

Inbrekers gepakt na grote zoektocht Belgische en Nederlandse politie

Gisteravond, donderdag 29 november, werden rond 19:00 twee inbrekers gezien bij een inbraak in een woning op Heuvel te Kalmthout. Ze vluchtten richting centrum, juist op het moment dat er een grote controle-actie bezig was bij de grensovergang tussen Essen en Nispen.

De aanwezige ploegen van Politiezone Grens, Team Roosendaal (NL) en Team Weerijs (NL) startten een zoeking in Kalmthout. Enkele BINs werden opgestart om te buurtbewoners te informeren. Een speurhond van de Federale Politie werd ingezet. Rond 20:15 kon de eerste verdachte worden opgepakt in de velden achter de Zoete Dreef in Kalmthout, waar hij zich verschool onder een mesthoop.

De tweede verdachte kon toen nog onder de radar blijven, zelfs voor de politiehelikopter die kwam assisteren. De zoektocht werd gestopt, maar enkele ploegen bleven discreet in de omgeving. Zij troffen de andere verdachte rond 23:00 aan bij het station van Kijkuit, waar hij opnieuw de vlucht nam. Maar na een korte achtervolging kon hij aangehouden worden.

Beide verdachten zijn van Chileense afkomst en worden vandaag overgedragen aan het parket van Antwerpen voor verder onderzoek.

Bron: Politiezone Grens

Facebook308
Facebook
Twitter
Visit Us