Laatste nieuws:
In quarantaine en hulp nodig Gemeente Essen helpt je!

In quarantaine en hulp nodig? Gemeente Essen helpt je!

Kan je geen boodschappen doen omdat je in isolatie of quarantaine zit? Dan kan de gemeente jou helpen.

Zit je in quarantaine of isolatie, dan krijg je plots met alledaagse ongemakken te maken. Sommige mensen die in thuisquarantaine zitten, zijn minder mobiel of hebben niemand die hen kan helpen. De gemeente Essen staat je met raad en daad bij om deze lastige periode goed door te komen.

Boodschappendienst

De boodschappendienst bezorgt boodschappen aan huis voor mensen in quarantaine of isolatie die geen beroep kunnen doen op vrienden, buren of familieleden. Je kan de dienst bereiken op het telefoonnummer 03 663 69 04. Tip: sommige supermarkten leveren aan huis.

Nood aan een babbel?

Onze maatschappelijke assistenten staan voor je klaar wanneer je het even niet meer weet en nood hebt aan een babbel. Je kan ze bereiken op het telefoonnummer 03 670 01 30.

Quarantainecoaching

Het coronateam van de gemeente Essen blijft elke Essenaar opbellen die in quarantaine moet. Dat is om te horen of de regels worden nageleefd, maar ook om zeker te zijn of alles goed met je gaat. Het kan even duren voor je van ons hoort, omdat de gemeente de contactgegevens met vertraging doorkrijgt van het nationale centrum voor contactonderzoek. Dat komt door het hoge aantal besmettingen in ons land. Tot enkele weken geleden stopten we telkens een brochure in de bus met de regels rond quarantaine en isolatie. Dat gaan we nu voornamelijk mailen. Heeft iemand geen mailadres, dan krijg die de brochure uiteraard wel in de bus.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pxhere

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet