Laatste nieuws:
Illegaal clubhuis van motorbende opgeheven

Illegaal clubhuis van motorbende opgeheven

Burgemeester Jacques Niederer heeft korte metten gemaakt met een illegaal clubhuis van de outlaw motorgang MC Crypto. Het clubhuis was illegaal gevestigd in een loods aan de Gastelseweg. De huurder van het bedrijfspand koos eieren voor zijn geld, toen hij de officiële opdracht kreeg om het clubhuis op te heffen. Daarmee voorkwam hij een gemeentelijke ontruiming van dit bedrijfspand.

Bij de politie en de gemeente Roosendaal waren signalen binnengekomen over samenkomsten van de motorbende MC Crypto in een loods op industrieterrein Borchwerf. Het lijkt er op dat MC Crypto een afsplitsing is van de criminele motorbende No Surrender. MC Crypto is opgericht door een aantal oud-leden van No Surrender.

Gezamenlijke actie

In een gezamenlijk actie van politie, justitie, gemeente en belastingdienst werd op 4 april jl. vastgesteld dat er inderdaad een illegaal clubhuis van MC Crypto was gevestigd in het bedrijfspand aan de Gastelseweg. Zo stonden er o.a. een bar met een professionele tapinstallatie, sterke drank, statafels, een pooltafel en een boksbalautomaat. Verder waren er kledingstukken (hesjes) en diverse voorwerpen met daarop het logo van MC Crypto aanwezig. De man werd door de burgemeester bestuursrechtelijk de wacht aangezegd. Hij kreeg daarbij tot 31 mei 2019 (= wettelijke termijn) de gelegenheid om maatregelen te nemen en het met het bestemmingsplan strijdige gebruik ongedaan te maken. Bij een nacontrole kort daarna bleek dat de inventaris van het illegale clubhuis was opgedoekt.

Illegaal clubhuis van motorbende opgeheven

Illegaal

Burgemeester Jacques Niederer is ook voorzitter van de Taskforce Criminele Motorbendes van de politie-eenheid Zeeland – West-Brabant. Hij zegt in een reactie: “Een lidmaatschap van een criminele motorbende betekent automatisch een VIP-behandeling van de overheid. Zij krijgen alle aandacht die een VIP zich maar wensen kan. Ook al splitsen de grotere motorbendes zich nu op in kleinere clubjes, we blijven deze lieden in de gaten houden.”

Illegaal clubhuis van motorbende opgeheven

Gezamenlijke aanpak

Criminele motorbendes (ook wel OMG’s of outlaw motorgangs genoemd) worden nauwlettend door de overheid in de gaten gehouden, omdat ze in strijd handelen met de openbare orde. Een groot aantal leden van criminele motorbendes is structureel betrokken bij ernstige strafbare feiten, zo blijkt uit onderzoek. Zij maken zich daarbij schuldig aan intimidatie, openlijke geweldpleging, afpersing, drugsdelicten, wapenbezit, etc. Enkele weken geleden werden om die reden de Hells Angels verboden. Het gerechtshof Den Haag heeft gisteren (18 juni 2019) in hoger beroep het verbod op Satudarah MC bekrachtigd.

Bestuursdwang

Het doel van bestuursdwang is om de overtreder van een wettelijk voorschrift te bewegen deze overtreding ongedaan te maken, of, als dat niet lukt, het ongedaan maken van de overtreding door de overheid. Bestuursdwang gebeurt in het algemeen op kosten van de overtreder.

Bron en foto’s: gemeente Roosendaal

Facebook12
Facebook
Twitter