Laatste nieuws:
Iedereen kan een steentje bijdragen aan een groener Essen!

Iedereen kan een steentje bijdragen aan een groener Essen!

Gemeente Essen en Natuurpunt Noorderkempen organiseren ‘Behaag… Natuurlijk’

In samenwerking met Natuurpunt Noorderkempen geeft de gemeente Essen haar inwoners opnieuw de mogelijkheid om tegen een goede prijs streekgebonden plantgroen aan te kopen. Tot 29 oktober kan je via deze actie tegen een goede prijs zowel streekeigen bomen, vogel-, bijen- en vlindervriendelijke haagpakketten of klimplanten kopen.

“Ook dit jaar bieden we een ruim aanbod aan streekeigen haagpakketen. Daarnaast zijn er drie soorten klimplanten (hop, wilde kamperfoelie en bosrank) en ook knotwilgen. Er is dus voor elk wat wils. Naast particulieren kunnen ook landbouwers en bedrijfsleiders van de actie gebruikmaken om hun bedrijfssite te vergroenen of ze landschappelijk aan te kleden. Zo kan iedereen z’n steentje bijdragen aan een groener Essen en voedsel en schuilgelegenheid bieden aan vogels, bijen en vlinders ”, aldus Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu (Vooruit). Natuurpunt Noorderkempen en de gemeente Essen garanderen kwaliteitsvol, streekeigen plantgoed tegen een interessante prijs. De verschillende pakketten bekijken, je registreren en bestellen kan tot 29 oktober op www.essen.be.

Het bestelde plantgoed haal je af op zaterdag 27 november tussen 10 en 12 uur in het gemeentemagazijn naast de Heuvelhal.

HJ