Iedereen kampioen in Brasschaat

Iedereen kampioen in Brasschaat

Vanaf dit jaar tot en met 2026 worden er vijf Belgische kampioenschappen wielrennen georganiseerd in Brasschaat. Op 31 juli 2022 komen eerst de nieuwelingen, dames en heren renners van 15-16 jaar aan de beurt. Volgend jaar is het BK junioren gepland op 28 mei 2023. De U23 elite zonder contract komen in 2024 naar Brasschaat en het BK Tijdrijden voor profs is ingeroosterd voor 2025. Orgelpunt wordt het Belgisch Kampioenschap voor profs op 28 juni 2026. Op dat moment zal het exact 100 jaar geleden zijn dat in de parkgemeente het eerste officiële Belgisch kampioenschap wielrennen georganiseerd werd.

Maar bij de gemeente is ‘Iedereen kampioen’, niet alleen de renners die als eerste over de streep komen! Daarom organiseert de gemeentelijke sportdienst enkele speciale zomeractiviteiten.

Iedereen kampioen

Onder het motto ‘Iedereen kampioen’ worden alle Brasschaatenaars uitgedaagd om mee te sporten en te fietsen. Mascotte Robin nodigt alle kinderen van 3 tot 12 jaar uit om tussen 1 juli en 31 augustus met hem mee op reis te gaan. Neem je fiets en aan Sportoase in het park van Brasschaat kan je starten voor een interactieve gezinsfietstocht van 8 km. Je hoeft vooraf niets te downloaden of af te halen. De weg wordt met pijlen aangeduid. Ga gewoon naar het startpunt aan Sportoase Elshout. Deelnemen is gratis! Als je onderweg de ogen goed openhoudt en het verstopte codewoord kan achterhalen, kan je een leuke prijs winnen.

Fietszoektocht

In de loop van de zomer organiseert de gemeentelijke sportdienst ook nog een fietszoektocht over een deel van het parcours van de N8 en het BK nieuwelingen (23 km). Tijdens je trip zoek je naar de plek waar 12 foto’s genomen werden. Start aan het infopunt toerisme, Bredabaan 182. Haal alle info gratis bij het infopunt tussen 5 en 30 juli. De vrijwillige medewerkers ontvangen je er graag tussen 10 en 16 uur.

Meer info op http://www.brasschaat.be/iedereen-kampioen-fiets-langs-2-fotozoektochten

Afbeelding: © sportdienst gemeente Brasschaat

MLH

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet