Laatste nieuws:
Huur gratis een elektrische fiets in Wuustwezel

Huur gratis een elektrische fiets in Wuustwezel

Drie formules

Donkey Republic biedt drie formules aan: een enkele rit, dagdeals van 24, 48 of 72 u. en voordelige maand- of jaarabonnementen. Tijd voor een testrit? Download de app, voer de promocode MOBILEHEROES in en krijg de eerste 60 minuten gratis.

Huur gratis een elektrische fiets in Wuustwezel2

“Handig, toch?”

Elektrisch fietsen is niet alleen leuk, maar ook handig. Je kan een deelfiets van Donkey Republic bijvoorbeeld combineren met een (deel)wagen, DeWaterbus of openbaar vervoer zodat je sneller en slimmer onderweg bent. “Ikzelf heb de deelfietsen ook al enkele keren gebruikt. Het is erg handig en gemakkelijk, je betaalt gewoon voor hoe lang je de fiets werkelijk gebruikt of reserveert”, vertelt schepen van mobiliteit Kris Van Looveren (CD&V). “Het feit dat het elektrische fietsen zijn maakt het gebruik ervan ook aangenaam. Zo kan je van
de weg naar je werk bijvoorbeeld een aangename fietsrit maken. Op die manier kan je gemakkelijk de missing links van de trein of bus tot aan je eindlocatie overbruggen. Handig toch?”

Donkey Republic in Wuustwezel

Eind december werden de eerste oranje deelfietsen van Donkey Republic geleverd in Wuustwezel. Intussen staan er gemiddeld zeven op elk van de drie hubs in onze gemeente met plaats voor in totaal dertig e-bikes. Het gebruik stijgt gestaag, vooral sinds februari, met april tot dusver als populairste maand. De fietsen worden in Wuustwezel het vaakst gehuurd aan de bushalte Wuustwezel Dorp.

Huur gratis een elektrische fiets in Wuustwezel3

Zo werkt het

Maar hoe werkt dat precies, zo’n elektrische deelfiets? Wie de Donkey Republic-app installeert, kan meteen op weg. Je opent de app, ziet een kaart met de dichtstbijzijnde fietsen die beschikbaar zijn en hun batterijcapaciteit. Eens je bij een fiets staat, ontgrendel je die met je smartphone via bluetooth. Je kiest zelf hoelang je de fiets huurt. In de app zie je de tarieven om een fiets te huren voor korte ritten (max. 30 min.), voor een hele dag of een hele week. Je kan bovendien meerdere tussenstops maken tijdens een rit. Wil je de huursessie beëindigen? Dat zoek je in de app waar de dichtste drop-offlocatie is. In Wuustwezel zijn er drie drop-offlocaties: in Wuustwezel aan de wissel (bushalte Dorp), in Gooreind aan het Sociaal Huis en in Loenhout aan het Huffelplein. Je mag de fiets enkel in zo’n drop-offzone achterlaten, anders betaal je een boete. Zo wordt vermeden dat fietsen verkeerd geparkeerd worden. Donkey Republic zorgt zelf voor het onderhoud van de fietsen en batterijwissels in de hele regio. Heb je toch pech onderweg? Dan word je via de chat of telefonisch in de app snel weer op weg geholpen.

Meer info: www.allesbinnentrapbereik.be

Bron en foto: Lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook56
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen