Laatste nieuws:
Hulde aan Edith Piaf

Hulde aan Edith Piaf

Dit jaar is het precies 60 jaar geleden dat Edith Piaf overleed. Cultuursmakers Kalmthout nodigt daarom op zaterdag 11 februari Mireille Vaesen uit in Club K in Kalmthout voor een intiem concert waarmee zij hulde brengt aan de ‘grande dame van het Franse chanson’.

Muzikale Mireille

“Mireille Vaesen zingt al vanaf heel jonge leeftijd en is intussen van veel markten thuis. Ze studeerde kleinkunst aan de Studio Herman Teirlinck en deed onder meer een tournee met Hugo Claus”, vertelt Alain ‘T Kindt, voorzitter van Cultuursmakers Kalmthout. “Ze trad ook vaak op in Duitsland en maakte muziektheater voor kinderen en volwassenen.”

Hulde aan Edith Piaf
Les Triadours
Zingen, zingen, zingen

“Edith Piaf of Edith Giovanna Gassion zoals ze officieel heet was een nakomeling van een roemrijk circusgeslacht. Zij kon nooit alleen zijn en was heel de tijd op zoek naar liefde, passie en plezier. Eigenlijk wou ze maar één ding: zingen, zingen en zingen!”, legt Alain ‘T Kindt uit. “Edith Piaf maakte vele hits en groeide zo uit tot ‘de grande dame van het Franse chanson’. Mireille Vaesen brengt alle bekende liedjes zoals Rien de Rien, Milord, Hymne à l’amour, Mon Homme, La Marseillaise en vele anderen. Een niet te missen eerbetoon aan Edith Piaf.

Twee topmuzikanten

Mireille Vaesen laat zich voor dit concert begeleiden door twee topmuzikanten. Martine de Kok is een singer-songwriter, maar ook een uitstekende pianiste. Ze werkte onder meer samen met Herman Van Veen en theatergezelschap FroeFroe. Zij zingt soms mee en speelt ter ere van Edith Piaf piano en accordeon. Sam Pasternak is een groot talent op viool. Tijdens dit concert speelt hij meestal gitaar, maar soms ook cello of piano”, geeft Alain ‘T Kindt van Cultuursmakers Kalmthout mee.

Hulde aan Edith Piaf2

Het concert start op 11 februari 2023 om 20u in zaal Club K, Kapellensteenweg 234 in Kalmthout. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren via Ticketgang of via website:
https://www.cultuursmakers.be/kalmthout

Stijn By Me

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken